Melyik lejátszót vegyem?

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a HiMedia termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok Szabadon írható, de moderált topik, azaz csak jóváhagyás után jelenik meg a hozzászólásod. Kérjük ne írd be kétszer a kérdésedet, várd meg amíg megjelenik, több órát is igényelhet, amíg moderátorunk jóváhagyja a hozzászólás megjelenését!
 • Szerző
 • Üzenet
Offline

attila

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2016.09.04. 11:39

Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.01. 13:58

Sziasztok!

A következőkbe kérem a segítségeteket.
Van egy nagyon is jól működő, anno még tőletek vásárolt Mede8er 600-as lejátszóm. A "gond" vele csak annyi, hogy sikerült belekóstolnom egy olcsó, Androidos gépbe ill. azon belül a KODI-ba, aminek -valljuk be- a megjelenítése, szolgáltatásai, testreszabhatósága kenterbe veri a Med-et. Pont ilyen kell nekem, mivel szeretem a gyűjteményemet a legjobban katalogizálni)
Szóval, szeretnék egy ilyen KODI-s lejátszót, nézegetek más márkákat is, de úgy látom, hogy olcsón semmiképpen nem fogom tudni megúszni a dolgot (biza' olcsó húsnak.....)
A jelenlegi "filléres", S905 Amlogic lejátszóval az a gondom, hogy-bár szépen csinál mindent az árához képest- de megbízhatatlan (befagy, nem bootol, csak másodjára)+ "mókolni" kell rajta, hogy minden jól működjön(az alap Androidon a KODI nem kadencia helyesen játszik , akad a DD/dt hang). A tetejébe, néhány 29.97-es filmemet nem játssza le normálisan, csak akadozva (állítólag ez az Amologic HW bugja)
Tehát, szeretnék venni egy Androidos, de megbízható és terméktámogatott készüléket, ami egy jó ideig kiszolgál.
Igényeim:
- tudja a nagyobb -4TB-s- vinyókat USB-ről működtetni, akár egyszerre kettőt is (Nincs NAS és nem is tervezem)
- 2 GB RAM (sajna az enyém 1 GB-s és sűrűn lefagy, főleg, ha valamilyen nagyobb dolgot végzek rajta (pld katalogizálás), a
belső nem annyira fontos, nem nagyon fogok rá sokat telepíteni)
- az említett 29.97-es filmek normális, akadásmentes lejátszása + a többi fps lejátszása (gondolom az utóbbiak már alapkövetelménynek számítanak)
- csak HD/FHD filmek/sorozatok lejátszására használnám, játékra nem.
- egy középkategóriás 48"-os FHD Panasonic LED TV-m van, nem tudom ezen mennyire jönne ki ez az Imprex képjavítás.
- hálózati másolásnál, a GigaBitet preferálnám (Wifi nem lenne használva)
- KODI lejátszás ill. az ezzel való katalogizálás, mert ez nagyon megtetszett.
- SPDIF kimenet, a régi Yamahámhoz
- a távot ki lehessen váltani, egy légegérrel
- a feni miatt 3 USB bemenet

+ Kérdéseim:
- nem tudom, hogy most Hogy áll ez a Wrapper dolog (ha jól értem ez egy házon belüli "mókolás", amire valamilyen oknál fogva szükség van) Ez megvan már oldva, ha nincs mennyire befolyásolja a felhasználói élményt ill. a fenti katalogizálást
- Jól tudom, hogy a Himedia lejátszók egyike sem támogatja a CEC-et? Ez azért jó lenne.

Nagy vonalakban, ennyi.


Thx

Bocsi, ha kicsit hosszú voltam
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1603
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.01. 21:41

Ha megnézed a jelenleg kapható 3-féle HiMedia box specifikációit, látod, hogy mindegyik 2 GB RAM-ot tartalmaz és mindegyikben gigabites az ethernet. Tudtommal semmilyen szabványos képfrekvenciával nincs gond, de ettől még lehet valamilyen hibás vagy furán kódolt fájl, aminél valamiért nem működik a váltás. De semmi gond alapvetően a 29,97 Hz-es fájlokkal. Az Imprex 2.0 PQ a leggyengébb kijelzőn is látványos javulást okoz, ha nem akarsz a Mede8er-en megszokott képminőségtől visszalépni (sőt, még jobbat is szívesen látnál), akkor a Pro modellek közül válassz! A többi kérdésre is látod a válaszokat a specifikációk között (mindkét Pro modellen van 3 USB és legalább optikai kimenet), az egér meg nem kérdés, Androidról beszélünk, minden USB-s és a legtöbb Bluetooth-os működik.
A Wrapper-re (azaz, hogy a KODI a lejátszás pillanatában meghívja a media Center lejátszómotorját) mindaddig szükség lesz, amíg nem írnak olyan KODI-t, ami teljesen támogatja a HiSilicon processzort a Pro modellekben. A képjavítás már működik rendszerszinten (tehát pl. a YouTube közben is), amiatt nem kellene a Wrapper-es megoldás. De a HD-s hangok továbbküldése és a képfrekvencia-váltás az aktuális KODI-val még nem megy (bár a képfrekvenciát meg lehet oldani egy KODI bővítménnyel is). CEC jelenleg nincs.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

attila

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2016.09.04. 11:39

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.01. 22:24

Köszi Beast a gyors választ :D

Tehát, ha jól értelmezem akkor a KODI-t ugyan úgy használhatom, mint az eddigi (S905-ös) Droidos lejátszómnál: elkészítem a JukeBoxot a HDD-im tartalmával, majd a megnézendő filmre/thumbra rábökve - a háttérbe- a gyári média center fog működni, s én az egészből nem is igazán fogok semmit észrevenni, továbbra is a KODI-t fogom látni (ez nekem nagyon fontos)
Ezt a Wrapper-t gyárilag, feltelepítve meg is kapom (hivatalos helyen, majd tőletek szeretném megvenni, nem szándékozom külföldről, mert nekem fontos a hazai terméktámogatás, amúgy sem lenne olcsóbb)
A HD-s hangok nem játszanak, mert az erősítőm -amit nagyon szeretek- "nagyanyám korabeli", nem tudja a mai újabb hangformákat.
Van arra lehetőség, hogy a CEC is belekerüljön a támogatásba, vagy ez már egy lejátszott dolog (értsd: szoftveresen nem lehetséges, ahhoz más hardware szükséges) ?


Thx
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1603
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.02. 14:29

attila írta:...továbbra is a KODI-t fogom látni...

A KODI-t látod, de lejátszás közben nem annak a menüjét éred el, hanem a Media Center-ét. Azaz máshogy kell hangsávot, feliratot váltani pl. Mindaddig, amíg a KODI natívan nem kezeli ezt a chipet. Ha a HD-s hang nem kell, akkor a Wrapper-t sem kell feltétlenül használnod, egy bővítménnyel állítólag (nem próbáltam még) a KODI jól csinálja a képfrekvencia váltását.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Balu83

 • Hozzászólások: 1
 • Csatlakozott: 2017.01.05. 23:56

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.06. 00:09

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni megfelelő lejátszó kiválasztásában.

Elsősorban 1080p FullHD mkv formátumú videók lejátszására szeretném használni, illetve flac formátumú zenék hallgatására, emiatt fontos a sztereo analóg kimenet, bár ahogy néztem, ezt mindegyik lejátszó tudja.
Egy kb. 5 éves FullHD-s Samsung tévére szeretném kötni, illetve egy WD RED 2 TB külső házas winchesterrel használnám.

Köszönöm előre is.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1603
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.06. 11:19

Balu83 írta:...Elsősorban 1080p FullHD mkv formátumú videók lejátszására szeretném használni, illetve flac formátumú zenék hallgatására, emiatt fontos a sztereo analóg kimenet, bár ahogy néztem, ezt mindegyik lejátszó tudja...

A HiMedia nem gyárt lejátszókat. Andoridos számítógépeket tudsz tőlünk venni, amelyeken a Neked tetsző zene-, kép- vagy éppen videólejátszó appot használhatod majd. Az általad választott programtól függ, hogy mit tudsz lejátszani.
Ahogy mondod, egyik modellnek sem kihívás FLAC zenét vagy akár 4K filmet lejátszani. Így a TV vagy a külső lemez infója sem lényeges. Ha fontos a képminőség, akkor a Pro modellek közül válassz! Azok analóg hangkimenete is hallhatóan jobb, de őszintén szólva ezeket arra tervezték, hogy digitálisan küldjék tovább a hangot (optika, koax, HDMI), és egy külső DAC (mondjuk egy erősítőben) dekódolja. Szóval az analóg kimenettől a Pro modellekben se várj csodát. Egy külső DAC-ot használnak mellé az igényes zenerajongók, úgy (egy USB-s DAC-kal) akár DSD-t is le lehet natívan játszani (lásd pl. ezt a TESZTET a Q10 Pro-tól). Vagy javaslom a Popcorn Hour A-500 és A-500 Pro modelljeit, ha valóban különlegesen jó hangot akarsz egy készülék analóg kimenetéről levenni.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

hajos001

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2017.01.06. 20:43

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.06. 20:55

Sziasztok,szeretném a segitségeteket kérni még hozzá abban hogy van olyan média lejátszó vagy olyan szerkezet ami segit nekem online tv nézésben,gondolok itt arra hogy a tv-met összekötöm a médialejátszoval és ezt az eszközt pedig net-tel,igy elvileg valamilyen szinten okos tv-t csináltam a sima tv-böl és ha mondjuk android rendszerü a médialejátszó akkor akkor olyan mintha tableten nézném az online müsort.Sajna ez az elmélet mivel tableten ez igy müködik,PC-n is,de vettem egy 20e ft értékü (moderálva)-et és sajna nem müködik,ilyenkor mit tudok tenni? köszönöm a válaszokat elöre is.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1603
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.06. 21:25

hajos001 írta:...olyan szerkezet ami segit nekem online tv nézésben...

Nem konkrét az a fogalom, hogy „online tévézés”. Mit akarsz nézni, mit nevezel TV-nek ami online? YouTube? Netflix? HBO go? Telekom TVGO app? MindigTV? Kódolatlan IPTV-k, mint pl.?
A kábeltévé-szolgáltatók mobilos appjai egyébként nem működnek olyan eszközön, amelyeknek nincs saját képernyője, hanem videókimeneten át TV-re kell kötni.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

hajos001

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2017.01.06. 20:43

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.06. 22:08

Köszi a választ,igazán a párom nagyon szereti az osztrák csatornákat ezen belül ORF2,idáig ez jött a kábelszolgáltató által de sajna január 1-töl nem jön,parabolán sem.Egy modon lehet nézni méghozzá interneten PC-n vagy Tablet-n beirom a keresöbe hogy www.oklivetv.com és ezenbelül kiválasztom és szalad.Adva van egy LG 24-es tv-s monitor mellette a WI-FI és gondoltam ha veszek egy eszközt akkor elméleti sikon menni fog,laptopot nem akarok a tv mellé rakni mert hely sincs és macerás állandoan ki be kapcsolni,ezért ha lenne egy ilyen eszköz mondjuk távirányitoval akkor müködhetne ugy mint egy dekoder....gondolom Én.
Offline

hajos001

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2017.01.06. 20:43

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2017.01.11. 21:13

Sziasztok,akkor ezekszerint elakadt a tudomány........sajnálom de azért köszi.
Következő

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni, mit vegyél!

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

.