Melyik lejátszót vegyem?

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a HiMedia termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok Szabadon írható, de moderált topik, azaz csak jóváhagyás után jelenik meg a hozzászólásod. Kérjük ne írd be kétszer a kérdésedet, várd meg amíg megjelenik, több órát is igényelhet, amíg moderátorunk jóváhagyja a hozzászólás megjelenését!
 • Szerző
 • Üzenet
Offline

Taki

 • Hozzászólások: 4
 • Csatlakozott: 2016.09.20. 11:33

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2021.11.04. 18:39

Köszönöm a választ.
Dune nem érdekel ,ugyanazt a realtek chipet használja mint a zidoo. Olyanom meg már van. És mivel írod, hogy az új boxok semmi újdonságot nem hoznak érdemben. Akkor marad a q10 pro.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1629
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2021.11.05. 10:48

Taki írta:Dune nem érdekel, ugyanazt a realtek chipet használja mint a zidoo...

Hát, az még sokat nem jelent, a szoftver különbözteti meg igazán ezeket a hardveres lejátszókat.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Taki

 • Hozzászólások: 4
 • Csatlakozott: 2016.09.20. 11:33

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2021.11.05. 12:41

Persze, ebben igazad van. Egreat is volt nálam használatban, mégis a Himedia aminek nálam szebb képe van. Talán majd teszek egy kísérletet a Dunével is ;) A q10 pro biztosan marad nálam. Újonnan vásároltam regisztrációs kártyával, a tudásához képest olcsó is. Természetesen én ezeket a vetítésre írom, oled tv-én mindegyik jól mutat( a HDR) :D De a Himediát nem bántam meg akkor sem mikor a q5 prot használtam. De dedikált szobába jobban mutat a q10 pro, nekem tetszik ;)
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1629
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2021.11.05. 13:20

Taki írta:...De a Himediát nem bántam meg akkor sem mikor a q5 prot használtam. De dedikált szobába jobban mutat a q10 pro, nekem tetszik ;)

Örömmel hallom!
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

horvus

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2022.01.19. 15:38

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2022.01.19. 15:49

Üdv Mindenkinek. Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, milyen médialejátszót vegyek. Két hete vásároltam egy teljesen új, Popcorn A-400 készüléket, amit nem nagyon tudok használni, mivel nekem a lényeg, hogy a laptopomon lévő filmeket, zenéket tudjam rajta keresztül hallgatni. Nem sikerül beállítani a hálózatot, illetve látja csak azt írja ki, hiba a feldolgozás közben ...
Ha valaki tudna segíteni megköszönném ez ügyben, hogy ne kelljen vásárolni egy másikat, hiszen nagyon szépen szól és szép a kép a tv vele.
De ha már vásárolni kellene egy másikat, a Q5 Pro vagy a Q10 Pro? Nekem az a lényeg be tudjam állítani, hogy a gépemről tudjon lejátszani. Sajnos egy hónapja ágyhoz illetve lakáshoz vagyok kötve a gerincem miatt és nagyon unalmas így és nagyon sok zeném és filmek vannak a laptopomon. Köszönöm a segítségét aki ír. Szép napot Mindenkinek.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1629
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2022.01.19. 16:21

horvus írta:...Nekem az a lényeg be tudjam állítani, hogy a gépemről tudjon lejátszani...

Hát, ez egy meglepő kérdés így, a vásárlás után :) Először is azért, mert teljesen új Popcorn Hour A-400-as lejátszó kb. pontosan 8 éve nincs, amikor is megjelent az utód modell. De már az utódjának az utódja is megszűnt, sőt a márka sem létezik gyakorlatilag. A Popcornhour.hu oldal is megszűnt (a miénk volt egyébként), így leírásokat sem találsz már hozzá. Az A-400 egyébként fullHD felbontásig egészen jól használható szerintem máig (bár már semmilyen online szolgáltatás sem él rajta, és a jukebox sem működik, zenére meg az A-410, A-500 és A-500 Pro volt kihegyezve), hálózatról is bármit lejátszik, Windows-os gépről SMB-n. Csak annyi kell neki, hogy a Windows-ban legyen beállítva a fájlmegosztás.
Azon is meglepődtem, hogy mivel nem tudod, hogyan kell a Windows fájlmegosztást beállítani, ezért eladnád a számodra új lejátszót, és vennél egy másfélét (amihez egyébként pontosan ugyan úgy kell beállítani a fájlmegosztást Windows alatt). Viszont a HiMedia-k már 4K-s, HDR-es lejátszók. Ráadásul bizonyosan sokkal drágábbak, mint a 8 éves használt A-400, tehát más kategória, más vevőkörnek. De Q10 Pro már sehol nem kapható, van kb. 1–2 darab Q5 Pro még az országban, utána várhatóan már nem lesz sem ez a modell, sem ez a márka. Szóval furcsa lehet ettől az oldaltól, de nem ajánlom már, hogy HiMedia-t vegyél. Főleg, hogy nem a lejátszón múlik az, hogy nem megy a lejátszás a számítógépedről. Azt javaslom, kérj meg egy ismerőst, hogy állítsa be a gépeden az SMB1 fájlmegosztást, és használd örömmel az A-400-at!
(Androidos lejátszó egyébként hasznosabb lenne Neked, hiszen azon játszani, internetezni is lehet, bármit, amit pl. egy tableten.)
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

horvus

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2022.01.19. 15:38

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2022.01.19. 17:03

Köszönöm a gyors reagálást. Úgy új, hogy kibontatlan, originál volt. Azt tudom, hogy régebbi készülék, azt mondták. Sajnos már annyi fórumot végignéztem a gondommal és nem vagyok egyedül a problémával. Win 10 van a gépemen és már hozzáértő is csak vonogatta a vállát, mert nem tudta beállítani. Tényleg szépen szól, ez igaz, de nekem jelen helyzetemben az lenne a kényelmes, ha fájlmegosztással tudnám nézni a letöltött filmjeim. Van egy Pioneer XC-HM81K erősítőm amivel még szebben szól. Szóval köszönöm a válaszod és egyben a segítséged is, hogy ne vegyek Hmediát. Kérhetek annyit milyet érdemes venni? Van egy oldal amit néztem, tvboxok.hu, ott vannak továbbfejlesztett kütyük, azokat néztem, de mivel nem értek hozzá, nem tudom jó e az nekem. Elnézést ha nem idevaló dolgokról írtam. Üdvözlettel
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1629
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2022.01.19. 17:27

horvus írta:...Kérhetek annyit milyet érdemes venni?...

Kérhetsz, de ahogy írtam, másik lejátszóval pont ez lesz a gondod, amíg nem tudod a Windows 10-ben beállítani a fájlmegosztást. A hozzáértő nem vonogatja a vállát, az beállítja. ITT egy régi leírásunk még a PopcornHour.hu fórumról, remélem ez alapján Te is be tudod állítani. A lényeg, hogy SMB1-es verzió kell (már SMB3 szerintem az alap a Windows-ban), mert a Popcorn csak azt „beszéli”. A leírás nem tér ki a felhasználók vagy vendég jogainak beállítására egy mappához, amit meg akarsz osztani a hálózaton.
Jelenleg a Dune HD lejátszókat javasolnám, ha sok évig használhatót, komoly támogatással és múlttal rendelkező lejátszót akarsz hosszú távra. Zenére pedig zenelejátszót, mert a kettő egyben az elég drága (pl. Dune HD Max vagy Ultra), illetve multiroom lejátszásnál meg nem is járható út. Ja, és ideális esetben nem a számítógépről játszunk le, hanem egy sokkal kevesebbet fogyasztó NAS-ról, hiszen ott tárolunk mindent biztonságban (RAID1, RAID5/6), és ő is tölt le az internetről akár.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

horvus

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2022.01.19. 15:38

Re: Melyik lejátszót vegyem?

Hozzászólás2022.01.19. 17:41

Nagyon köszönöm! Most nekifekszek és megpróbálom! További szép napot kívánok! Üdvözlettel
Előző

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni, mit vegyél!

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron
.