Oldal: 1 / 1

Dune HD BT AirMouse távvezérlő

HozzászólásElküldve: 2020.08.06. 14:26
Szerző: Beast
Teszteltük a Dune HD légegerét a HiMedia Bluetooth-ot tartalmazó lejátszóival (Q5 Pro és Q10 Pro). Meglepően sok mindenhez használható.
A fizikai gombok alapvetően a kezelőfelületen való navigálást és a médialejátszást hivatottak megkönnyíteni, pont, mint a gyári HiMedia infra távirányító esetében is. Így a Dune légegerén is tökéletesen működik a 4 nyíl, közöttük az ENTER, a RETURN, a HOME, hangerő +/– és a POWER gomb. Utóbbival természetesen csak kikapcsolni tudjuk a HiMedia-t, hiszen utána már nem él a Bluetooth kapcsolat. A piros A gombbal újraindul a lejátszónk, így ez véletlenül ne nagyon nyomjuk meg.
Kép
A Media Centerben filmlejátszás közben működnek a bal/jobb nyilak az ugráshoz, az ENTER vagy a PLAY/PAUSE a szünethez és a videó adatainak megjelenítéséhez. A POP UP MENU gombra azt csinálja, mint a MENU gomb a gyári távvezérlőnkön: lejátszás közben feljön a hangsáv, feliratsáv, stb. menü. Itt viszont valamiért nem működik a RETURN, ami rendszerszinten meg megy, és a filmlejátszásból való kilépéshez sem tudjuk a RETURN-t használni (csak a HOME-ot) – az az egyetlen komolyabb hiányosság a Media Center-ben az AirMouse kapcsán. A P +/– gombokkal a fejezetek között tudunk váltani, ezzel nincs gond.
Természetesen nem elsősorban a médialejátszáshoz jöhet jól egy légegér, sőt, a lejátszáshoz éppen a hagyományos távvezérlők az ideálisak, amit a HiMedia-tól is kapunk. A Dune HD légegerét akkor javasoljuk, ha olyan appokat használ valaki, ami egérrel kezelhető a legjobban. Legkézenfekvőbb példa a YouTube, ami viszont hibátlanul használható az AirMouse-zal!
De olyan játékok, mint pl. az Angry Birds is csak egérrel (vagy persze érintőképernyővel) használhatóak igazán, ezekhez is bátran javasoljuk a Dune HD légegerét, amely jelen pillanatban 6300 Ft a hivatalos Dune HD kereskedőknél.