Fekete képernyő, hang van semmi kép

Olyan kérdéseket várunk ide, amelyek vélhetőleg csak a Q10 Pro-val függnek össze, annak valamilyen hardveres tulajdonsága vagy egyedi firmware-e miatt.
  • Szerző
  • Üzenet
Offline

lodd

  • Hozzászólások: 10
  • Csatlakozott: 2020.03.30. 19:47

Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.03.30. 21:15

Sziasztok!
új vagyok az oldalon remélem jó helyre írok!

A Mai napon vettem birtokba egy Himedia Q10 Pro lejátszót és 700 filmből egyetlen egyet sem tudok lejátszani képpel együtt minden film elindításánál fekete képernyő fogad viszont van hang.
Ez a jelenség fogad a KODI és a Media Center lejátszóknál is, majd ezek után már csak teljes kikapcsolás és bekapcsolással látom újra a képernyőt.
Az eszköz nem fagy le csak a lejátszásból való visszalépés után a főmenüt sem látom!
A filmeh mkv kiterjesztésüek 720p és 1080p DolbyD 5.1 vagy DTS 5.1 hangal rendelkeznek
Az eszközön Gyárilag 7.0 Android van (Up to Date) azt írja!
mi lehet a gondja?
Tud nekem valaki segíteni ebben? :|
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1413
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.03.31. 09:00

lodd írta:...Tud nekem valaki segíteni ebben?

Milyen TV-d van? Milyenek a vidóekimenettel kapcsolatos beállítások a Q10 Pro-n? HDMI-n használod?
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

lodd

  • Hozzászólások: 10
  • Csatlakozott: 2020.03.30. 19:47

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.03.31. 22:30

Beast írta:
lodd írta:...Tud nekem valaki segíteni ebben?

Milyen TV-d van? Milyenek a vidóekimenettel kapcsolatos beállítások a Q10 Pro-n? HDMI-n használod?


Szia!!
Előre is köszönöm a segítséged!!
Még nem sok időm volt foglalkozni az eszközzel, de mindent el fogok olvasni a fórumon hogy jól tudjam használni ezt a kis dobozt!
Egy SAMSUNG Q60 szériás 2019 kiadású tévém van, a Himedia Q10 pro készülékhez kapott HDMI 2.0a kábelt használom a HDMI 1. bemenetén a tévének támogatja a 4k 60Hz-et.

Odáig eljutottam, hogy ma hogy lefrissítettem KODI player-t (kodi-18.6-Leia-armeabi-v7a.apk) és most a filmek 70%-át le tudom játszani, de mindent csak 2.0 hangsávon küld ki az erősítőmre, (a Media Center továbbra is csak hangot ad DD5.1-et amelyik film tartalmazza de képet továbbra sem) az erősítőm egy régi THOMSON 5.1 erősítő. koax kábellel van összekötve de optikai kábellel is lehetne, támogatja a Dolby Digital 5.1-et és a DTS 5.1-et és az 1080P-s HDR filmek bár lejátszódna a KODI által de képkockánként akad!
A TV-m ezeket gond nélkül lejátsza csak a DTS hangsávot nem támogatja!

A Himedia box beállításai:

-HDMI: Close
-SPDIF Output: RAW
HBR Degrade Output: Auto
TV HDR Model: Auto
Frame rate adaptation: Off

(Android: 7.0)
(Build number: HMD-2.1.4 2019-09-10.150132)

Nemtudom hogy az android felületen még mik a fontos beállítások, amiket még esetleg leírjak ami segít átlátnod!
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1413
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.04.01. 10:14

lodd írta:...Odáig eljutottam, hogy ma hogy lefrissítettem KODI player-t (kodi-18.6-Leia-armeabi-v7a.apk) és most a filmek 70%-át le tudom játszani, de mindent csak 2.0 hangsávon küld ki az erősítőmre...

Azt írtad, a Media Center sem játszik le semmit, így azt kellene előbb megoldani. A KODI-t csak ÍGY érdemes használni egyébként, erről nagyon sokat írtunk már itt a fórumban is.
Kapcsold már be a Frame rate adoptation opciót, különben nem lesz a filmhez igazítva a képfrekvencia!
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

lodd

  • Hozzászólások: 10
  • Csatlakozott: 2020.03.30. 19:47

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.04.01. 21:47

Beast írta:
lodd írta:...Odáig eljutottam, hogy ma hogy lefrissítettem KODI player-t (kodi-18.6-Leia-armeabi-v7a.apk) és most a filmek 70%-át le tudom játszani, de mindent csak 2.0 hangsávon küld ki az erősítőmre...

Azt írtad, a Media Center sem játszik le semmit, így azt kellene előbb megoldani. A KODI-t csak ÍGY érdemes használni egyébként, erről nagyon sokat írtunk már itt a fórumban is.
Kapcsold már be a Frame rate adoptation opciót, különben nem lesz a filmhez igazítva a képfrekvencia!


Bekapcsoltam a Frame rate adoptation-t
Megcsináltam a Kodinál a leírás szerint mindent amit belinkeltél az ITT felirathoz!!
Most a KODI lejátsza az 5.1-es hangot de most megint nem ad képet azoknál a filmeknél ahol eddig volt kép de csak 2.0 hang volt. És ha nem ad képet a filmhez akkor megint ki kell kapcsolnom az eszközt mert hiába lépek ki a filmből fekete képernyő marad még a lejátszónak a menüjét sem látom ilyenkor csak hang megy, a filmbe a távirányítóval bele tudok tekerni, ki tudok lépni a visszanyillal, épp csak nem látok utána semmit a kezelő felületből.
Számít valamit hogy olyan Android van rajta amiben google store nincs a jelenlegi amerikai helyzet miatt??
nem hiányzik erről a verzióról valami??
A filmek megfelelnek annak a szabványnak amit ez a készülék támogat!!
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1413
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.04.03. 09:19

lodd írta:...Számít valamit hogy olyan Android van rajta amiben google store nincs a jelenlegi amerikai helyzet miatt?

Folytassuk ha feltetted azt a firmware-t, amit mi is használunk! Mondhattad volna, hogy valamiért nem a hivatalos európai van a lejátszódon, bár nem ez lesz a gond...
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

lodd

  • Hozzászólások: 10
  • Csatlakozott: 2020.03.30. 19:47

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.04.03. 13:49

Beast írta:
lodd írta:...Számít valamit hogy olyan Android van rajta amiben google store nincs a jelenlegi amerikai helyzet miatt?

Folytassuk ha feltetted azt a firmware-t, amit mi is használunk! Mondhattad volna, hogy valamiért nem a hivatalos európai van a lejátszódon, bár nem ez lesz a gond...


Igen bocsánat, igazad van ezzel kellett volna kezdenem!
Feltettem akkor ezt a verziót: (update_Q10Pro-HMD-2.1.4 2019-05-31.171152.zip)
Már szimpatikussabb is a felülete, kezelése!
Akkor a KODI és a Media Center összekötve a Wrapper-el ahogy a leírásban küldted!

A beállítások most így vannak akkor bekapcsolva:

HDMI: Close
SPDIF Output: RAW
HBR Degrade Output: Auto
TV HDR Model: Auto
Frame rate adaptation: on
TV HDR Model: Auto

És most úgy állok, hogy a KODI és A Media Center is elkezdi Játszani bármelyik filmet a hangsávok is jók tehát látom az 5.1 kijelzést az erősítőn de a kép még mindíg fekete és továbbra is ki kell kapcsolnom az eszközt és újra be, hogy lássam a tv-n a menüt vagy bármit.
Továbbra sem fagy le vagy ilyesmi fut az android, hallom a kodi hangjait is, ahogy nyomkodom a "visszanyilat" vagy a "home" gombot csak kép nincs!
(csak egy megjegyzés: feltünt hogy ezen a felületen telepítve van a VLC is!! Az lejátsza a filmeket képpel együtt akadásmentessen az UHD 4k felbontásuakat is jó minőségben, viszont az mindent csak 2.0 sztereó hangsávval!!
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1413
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.04.04. 15:45

lodd írta:...feltünt hogy ezen a felületen telepítve van a VLC is!! Az lejátsza a filmeket képpel együtt akadásmentessen az UHD 4k felbontásuakat is jó minőségben, viszont az mindent csak 2.0 sztereó hangsávval!!

Nem tudok róla, hogy a VLC a firmware-ben lenne, szerintem Te raktad fel.
Amit írsz, az alapján HDMI-kézfogási gond van a TV és a HiMedia között. A lejátszóhoz kapott kábelt használod? Milyen videókimenet van kiválasztva a menüben?
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

lodd

  • Hozzászólások: 10
  • Csatlakozott: 2020.03.30. 19:47

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.04.04. 20:57

Beast írta:
lodd írta:...feltünt hogy ezen a felületen telepítve van a VLC is!! Az lejátsza a filmeket képpel együtt akadásmentessen az UHD 4k felbontásuakat is jó minőségben, viszont az mindent csak 2.0 sztereó hangsávval!!

Nem tudok róla, hogy a VLC a firmware-ben lenne, szerintem Te raktad fel.
Amit írsz, az alapján HDMI-kézfogási gond van a TV és a HiMedia között. A lejátszóhoz kapott kábelt használod? Milyen videókimenet van kiválasztva a menüben?


Az eszközhöz kapott HDMI 2.0a kábelt használtam mostanáig úgytűnik hogy megoldódott a probléma van nekem egy HDMI2.1 szabványú kábelem, kicseréltem miután olvastam most az utolsó kérdésedet és most látom a képet a lejátszón!
Habár ad képet az eszközhöz kapott HDMI 2.0a kábel a menüben, a filmeknél mégis elszállt a kép lehet hogy gyártási hibás a kábel mert törést vagy sérülést nem látok rajta!
Elnézést hogy ilyen fejtörést okoztam de legalább a segítségeddel egy jobb android verziót használok rajta és a KODI is úgy lett beállítva ahogy a legjobban lehet használni!
Köszönöm a segítségedet és a türelmedet!
És mégegyszer elnézést ezt is kipóbálhattam volna korábban de nem feltételeztem hogy a kábelcsere megoldja aproblémát!
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1413
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Fekete képernyő, hang van semmi kép

Hozzászólás2020.04.04. 22:10

lodd írta:...és most látom a képet a lejátszón...

Örülök, ha megoldódott. Abból, hogy nem jön vissza a kép a film után, vagy a lejtszás indításakor elmegy, az következik, hogy képfrekvencia-váltás után nem lesz sikeres a HDMI-kézfogás. Ennek egyik oka lehet pl. a kábel. De érdeklne továbbra is, milyen videókimenet van beállítva Nálad. Meg a tévén is lehet állítani pl. hogy az egyes HDMI-bemeneteket hogyan kezelje, lehet, hogy ott is meg lehetne oldani. Nem gondolom, hogy fizikai hibája lenne a gyári kábelnek, akkor sem, ha egy másik kábellel megoldódni látszik a gond.
HiMedia.hu adminisztrátor
Következő

Vissza: Q10 Pro specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron
.