2019.11.08. 06:17
A 2.0.4-et raktam föl, alaposan megváltozott minden, és egyelőre barátkozom a változásokkal. A 2.0.8 és a 2.1.0 amikben olyan javítást látok ami érinthet engem is, mivel a kép minősége jobb lett az új 2.0.4 firmware-el szeretném ha ez így maradna...
Eddig két problémám volt összvissz, az egyik a 4K blueray-t nem vitte, de itt az m2ts fájlt önmagában lejátszva ezt megoldottam. A másik, hogy pár filmnél a képarányt nem lehetett beállítani, teljesképernyőt kitöltvé széthúzva jelenítette meg a képet (aspect ratio kapcsolgatás nem csinált semmit), ezeket Kodival tudtam lejátszani rendesen. Mivel nem volt számottevő eset, emiatt nem keresgéltem a megoldást, mindig rányomtam az OTA frissítésre de a válasz mindig is az volt, hogy a legfrissebbet használom, emiatt ezzel kb tovább nem is foglalkoztam.
Tudom, hogy mindenért a felhasználót lehet okolni, de egyszerűen elkönyveltem, hogy nincs frissítés a géphez, ennyi. Volt és van más konkurens médialejátszóm azokon online tudtam mindig frissíteni, emiatt nem keresgéltem a q10 pro-hoz frissítést. Kár volt. Most már követni fogom.
A 2.1.0 verziónál írja valaki, hogy eltűnt a HDR10, mármint a advanced képbeállításoknál? Eddig én az "auto" beállítást használtam, de az igaz, hogy a színtérnél 10bitesre sem manuálisan nem lehet állítani, sem automatikusan nem láttam sosem, hogy azon állt volna, persze a TV érzékeli, hogy HDR, ki is írja, ezért ennek sem tulajdonítottam eddig jelentőséget. A hozzászóló jól elbizanytalanított ez ügyben :) a 2.0.4-el a HDR is jobb lett.
Ami új az a HBR output ami bekerült ezt nem tudom mi egyelőre, meg a frame rate adaptation, itt a régin 24Hz volt. Gondolom ezt is érdemes auto-ra állítani aztán a forrásnak megfelelő frame rate lesz a kimeneten. (remélem).