Plex

 • Szerző
 • Üzenet
Offline

Alex

 • Hozzászólások: 70
 • Csatlakozott: 2016.07.08. 19:03

Re: Plex

Hozzászólás2021.12.02. 19:55

karesz76 írta:Szia!


A legújabb plex app van fent.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy valakinek sikerült e magoldást találni arra, hogy minden filmet lejátszon (mint a régi apk)


Arra még nem jöttem rá, hogy mitől függ az, hogy egy filmet lejátszik vagy nem játszik le.
A videó infó alapján alig van eltérés két film között. Mindkettő MKV kiterjesztés, felbontás: SD, codec H.264. , 24 FPS
Bitrátában van minimális különbség + Audió codec egyik ACC a másik meg AC3 (mondjuk a hanggal egyébként nincs is baj, csak a kép nem jelenik meg)

Szia!
Ne nagyon várjál erre választ, mivel nem hiszem, hogy sokan használják a Plex-t, mivel a készülék saját lejátszója verhetetlen. Filminfo miatt pedig a Kodi+wrapper páros a használatos, miért nem azt használod.
Offline

karesz76

 • Hozzászólások: 6
 • Csatlakozott: 2017.05.31. 21:01

Re: Plex

Hozzászólás2021.12.03. 11:21

Kezdetben a Kodi val is probálkoztam.

Nekem több bajom is van vele.
1: Minden készülékre külön kell telepíteni, aztán mindegyiken be kell állítgatni, a mappákat, futtatni kell a media felismerést.
2: Helyi hálózaton jól működik, de távoli elérés megoldása már bonyolultabb. (ha nincs fix IP cím)


Egyszerűen a plex jóval kényelmesebb itt a szerveren kell egyszer lefuttatni a dolgokat és bejelentkezés után rögtön minden készüléken azt látom. Távoli elérésnél többféle minőségű stream is elérhető (igaz mára már annyira le van butítva, hogy ma már szinte semmit nem lehet beállítani, ami sok esetben nem tetszik)
lehet hogy kodiban is megvannak ezek, csak keveset foglalkoztam vele.

De most újra bekonfigoltam a Kodit.

A beépített lejátszó sajnos ugyanúgy csak hangot játszik le a legtöbb filmnél mint a Plex.
A wraper fent van, viszont ha elindítok egy filmet, sehogy nem tudtam előcsalogatni hogy beépített lejátszóval induljon a film.

(olvastam, hogy egy fáj felülírásával automatikusra is lehet rakni, de erre most nem volt időm, az is elég lenne, ha egyenlőre kézzel át tudnám kapcsolni, de hiába nyomkodok bármilyen gombot a lejátszás alatt semmi egyéb menü nem jelenik meg, pedig szerintem minden gombot végig nyomkodtam) Pc re is felraktam, ott más a felület, ott vannak vezérlő gombok és van beállítások is a lejátszón, de a Himediás felületen még csak egy PLAY gomb sincs. (jelenleg alapértelmezett minden, csak a nyelvet raktam át Magyarra)

"KODI-ban egy filmfájlt kiválasztva a távvezérlő MENU gombját kell megnyomnunk ahhoz, hogy felugorjon egy ablak, amin belül a Lejátszás mint... pontban választhatjuk ki, hogy melyik lejátszó motor induljon el."
Na ez az amit nem sikerül elérnem.


Leteszteltem, és a beépített média lejátszó tényleg lejátsza a filmet, már csak azt kellene megoldanom, hogy a Kodi ban is ezt el lehessen érni.
Offline

karesz76

 • Hozzászólások: 6
 • Csatlakozott: 2017.05.31. 21:01

Re: Plex

Hozzászólás2021.12.03. 13:36

No annyit sikerült elérni, hogy rájöttem, hogy lehet elővarázsolni valamiféle menüt a lejátszás alatt.

A távírányítón be kell kapcsolni a mutató eszközt, ha ez megtörtént akkor balra nyíl, és megjelenik egy normális lejátszó felület, gombokkal, és egy beállítások menüvel.

Igaz azt továbbra sem sikerült elérnem, hogy itt megjelenjen bármiféle lejátszó kiválasztás lehetőség.
Viszont a wrapper ban átállítottam a Kodi lejátszóról a wrapper lejátszóra, vagy valami ilyesmi volt a neve (ez az egy lehetőség volt)
Ilyenkor ha Kodiban elindítok egy filmet, a bal felső sarokban megjelenik a Media Player felírat és ennyi, se kép se hang (azt se játssza le amit eddig lejátszott)
Offline

Alex

 • Hozzászólások: 70
 • Csatlakozott: 2016.07.08. 19:03

Re: Plex

Hozzászólás2021.12.03. 19:49

karesz76 írta:Ilyenkor ha Kodiban elindítok egy filmet, a bal felső sarokban megjelenik a Media Player felírat és ennyi, se kép se hang (azt se játssza le amit eddig lejátszott)

Az általad írtakból feltételezem, hogy Synology Nas-ról próbáltad a hálózati lejátszást, mert NFS vagy SMB esetén 2.1.1 firmware óta fennáll ez a probléma. Ha az alábbi helyen visszaolvasol találsz rá megoldást.
http://himedia.hu/forum/viewtopic.php?f=19&t=195&start=20
http://himedia.hu/forum/viewtopic.php?f=19&t=177&start=20
Offline

karesz76

 • Hozzászólások: 6
 • Csatlakozott: 2017.05.31. 21:01

Re: Plex

Hozzászólás2021.12.03. 21:16

Szia!


Köszi!
Az update segített!
Most úgy néz ki jól működik minden! :)
Előző

Vissza: Egyéb médialejátszó, zenelejátszó appok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron
.