Külső saját tápos hdd automatikusan nem kapcsol le

  • Szerző
  • Üzenet
Offline

Samulino

  • Hozzászólások: 13
  • Csatlakozott: 2018.10.15. 21:07

Külső saját tápos hdd automatikusan nem kapcsol le

Hozzászólás2018.11.18. 08:51

Van egy 500 Gb Hdd külső( Kolink usb 3.0)saját tápos házban. Rendben csatlakozik a Q10-hez az usb 3.0 porton keresztül. Az a baj vele hogy nem állítja le a médialejátszó akkor sem ha éppen nincs használatban,de még akkor sem ha kikapcsolom a Q10- et. Előzőleg egy lg smart tv-hez volt kötve a vinyó amit a tv automatikusan ( Eco funkció beállítható az lg menüben!) leállított kb.5 perc után ha nem használtam tovább a hdd-t. Tehát nem pörgött feleslegesen. Ugyanis maga a külsőház nem állítja le magától a benne lévő hdd-t.A házban lévő proci szoftveresen nem állítható hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki. Sajnos még nem tudtam rájönni hogy hogyan tudnám rávenni a Himedia-t hogy küldjön az usb - n keresztül jelet a vinyónak hogy leálljon. Melyik applikációval vagy telepített alkalmazással érhetném el hogy alvóba menjen a külső hdd ha nem használja a készülék?! Mondom a Tv- vel rendben működik, csak a Q10- nél van probléma a leállítással!
Minden segítséget vagy tanácsot szívesen fogadok!
Köszönöm!
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1423
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Külső saját tápos hdd automatikusan nem kapcsol le

Hozzászólás2018.11.18. 13:25

Azt gondolom, nem ad áramot kikapcsolt állapotban az USB-n a Q10 Pro. Ha nem lát áramot az USB-s ház, akkor minek pörgeti a lemezt? Értem én, hogy leállítja a TV, tehát megoldható lenne USB-s paranccsal, de olyan házban is lehetne, ami ennél okosabb, mint ami most van. Minden porton próbáltad egyébként? Holnap megnézem, mit „látni” az USB porton a Q10 Pro-n, ha ki van kapcsolva. Mivel belső lemezes, illetve hálózati lejátszóról van szó, vélhetően nem gondoltak a fejlesztők (még) arra, hogy USB-n lemezt állítsanak le vele.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Samulino

  • Hozzászólások: 13
  • Csatlakozott: 2018.10.15. 21:07

Re: Külső saját tápos hdd automatikusan nem kapcsol le

Hozzászólás2018.11.18. 13:56

Szia Beast!
Azért vettem annak idején ezt házat, hogy "rendes" 3.5 méretű belső vinyót beletudjam tenni amihez már persze sokkal jobb ha saját táppal üzemel. Sajnos nem gondoltam hogy nem fog leállni magától ha "nincs üzemben". Az akkori leírásban nem szerepelt egyértelműen ennek az opciónak a hiánya. Természetesen vannak okosabb külsőházas termékek is ( mint említetted is !) melyek leállnak maguktól sőt szoftveresen beállítható percre pontosan . Hát ez nem ilyen ...- bár a tv eddig tudta kezelni ezt a hiányosságát.
Ami a kérdésedet illeti csak az usb 3.0 porton próbáltam még mivel a csatija is az,és így lenne gyorsabb az adatátvitel .
De most megnézem a két másik 2.0 portot is kiváncsiságból!
Talán a segítségeddel találok rá valami megoldást előbb- utóbb!

Vissza: Külső lemezek, SD-kártya csatlakoztatása

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron
.