A csatlakoztatott HDD-k megosztása hálózaton

Olyan kérdéseket várunk ide, amelyek vélhetőleg csak a H8 Plus-szal függnek össze, annak valamilyen hardveres tulajdonsága vagy egyedi firmware-e miatt.
 • Szerző
 • Üzenet
Offline

Ivoke103

 • Hozzászólások: 10
 • Csatlakozott: 2017.04.15. 10:10

A csatlakoztatott HDD-k megosztása hálózaton

Hozzászólás2017.04.29. 20:34

Szia Beast,

lehet nem jó helyre írom, legfeljebb áthelyezed. :)

"Akár azt is beállíthatjuk, hogy bootolás után magától elinduljon, a lényeg, hogy amikor fut, akkor a számítógépünk, mint a hálózatunkon elérhető FTP-szervert látja a HiMedia-t, és a rá csatlakoztatott háttértárakat, azokra hálózaton másolhatunk, illetve olvashatunk róluk, gyorsabban, mint bármely más hálózati kapcsolat esetén."

No én pont ezt szeretném megtenni, letöltöttem a primitive FTPd-t, (remélem jól) beállítottam a szükséges dolgokat. PC elindítom a Total Commander-t-> FTP kapcsolódás, eszköz látszik, csilló könyvtár. Pipa. :) De hol találom meg a rácsatlakoztatott HDD-t?!? :D Hol kellene lenni? Kapcsolódási könyvtárnak felvettem a "/" szóval elvileg látok mindent, csak a vinyót nem tudom hol keressem. Mit hagytam ki, mit nem csináltam jól? PS: a H8-ról látom a W10 megosztott könyvtárait, Kodi, MediaCenter-ből símán lejátszom a gépen lévő filmeket, szóval a kapcsolat jó.

Előre is köszi.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1542
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: A csatlakoztatott HDD-k megosztása hálózaton

Hozzászólás2017.05.01. 13:53

Az Androidban az mnt mappában találhatóak a csatlakoztatott meghajtók.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Ivoke103

 • Hozzászólások: 10
 • Csatlakozott: 2017.04.15. 10:10

Re: A csatlakoztatott HDD-k megosztása hálózaton

Hozzászólás2017.05.05. 21:23

Beast írta:Az Androidban az mnt mappában találhatóak a csatlakoztatott meghajtók.


Baaazzzzeee. :)))) Így már megvan. Köszi. :)

PS:
Én egyáltalán nem használtam Android platformot, mert a cégem a WP-t támogatta (2 hónapja van Androidos telóm, még csak ismerkedünk és ilyen mélységekben meg nem is érdekel, sem a teló, sem az android).
De ezt egyébként honnan kellene tudnom? :D Ez hiányzik a leírásból, legalábbis nekem, nagyon hiányzott. Főleg, hogy nem tudtam hogyan keressek rá :)

PS2:
Már 2 hete csak a magyar menükkel, a borítókkal, a filmes tartalom menü testre szabásával (úgymint mese, rom-kom stb.) bajlódok. A 10perc helyett 5 perces "ugrás" beállításával és véglegessé tételével próbálkozom. A billentyűk beállításával: teljes képernyőn, a menüben, a fényképnézegetőben, meg itt, meg ott... Ehhh. Integrálom a Kodi-t a média bigyóval, vagy nem, mert végignyomtam a leírás alapján, "beizéltem ahogyishívjákot" és mégsem megy... Sok apróság, de ki van a .... folyamatos guglival, és a YT videók nézegetésével. És lehet mondani én csak egy android vasat vettem, (de mégsem ennek árulják(tok) és hogy ez csak egy vas, a Kodi meg Kodi, a flash meg flash, a YT app, meg az ilyen fejlesztőé, a DVD iso kezelő meg másé és szupijó biztos a .... shark cucc, de ez folyamatos pöcsölést jelent, ahelyett, hogy bekapcsolnám és használnám. :DD Ráadásul most beállítom és 2 hét múlva fogalmam sem lesz mit csináltam mire eljutottam ide, mire a másik 2 lejátszót beüzemelném. Szóval előbb "hekkelem" pár hétig, hogy pl. a 70 éves szülőknek beállíthassam modjuk 1-2 óra alatt. És biztosan lesz olyan feature, ami náluk picit más és már is megint Gugli, how to :) Na jól van, kisírtam magam, előbb utóbb biztosan jó lesz... .:)
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1542
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: A csatlakoztatott HDD-k megosztása hálózaton

Hozzászólás2017.05.07. 14:05

Ivoke103 írta:...De ezt egyébként honnan kellene tudnom?...

Én nem mondtam, hogy tudnod kellene :) Olyan mélységben ismered meg az Androidot, ahogy szeretnéd. Számos könyv létezik az Androiod rendszerről. Mi pl. EZEN cikkünkben írtunk róla, mert a KODI-hoz kellhet.(Én bizonyosan nem Androidos boxot, inkább egy könnyen használható médialejátszót vettem volna a szüleimnek.)
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Ivoke103

 • Hozzászólások: 10
 • Csatlakozott: 2017.04.15. 10:10

Re: A csatlakoztatott HDD-k megosztása hálózaton

Hozzászólás2017.05.08. 01:01

Beast írta:Én bizonyosan nem Androidos boxot, inkább egy könnyen használható médialejátszót vettem volna a szüleimnek.

A szülőké még nincs meg, ez a saját darab, gondoltam, ha bejön és jól/könnyen használható akkor miért ne. Te a szülőknek mit javasolnál?. Jöhet privátba is, hogy ne a gyártói supp. fórumot offoljuk szét.

Vissza: H8 Plus specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron
.