passat77 írta:...Amiből azt szűrtem le, hogy ez a h8 plus a media center alkalmazásán kívűl másra nem használható...
Jól értem, hogy csak a Media Center alkalmazás fut jól, semmilyen más Android alkalmazás, ami a Play Store-ból letölthető? Tudtommal minden jól működik, ami a Rockchip processzoron jól működik. Az, hogy „gyárilag telepített” nem jelent semmit, csak hogy bizonyos népszerű appokat beletettek a firmware-be, hogy ne kelljen telepítésükkel foglalkozni. De ettől még nem tud semmit módosítani a HiMedia a YouTube alkalmazásokon. Pontosan ugyanaz a helyzet, ami a Windows-on, ha egy adott hardveren egy alkalmazás nem fut jól, azon csak az alkalmazás fejlesztője tud segíteni. A HiMedia készülékek megvásárlásakor nem a YouTube-ért vagy mondjuk a Play Store alkalmazásért fizet a vevő, ezek ingyenes programok. Azt tudják az adott processzoron, amit a készítőjük tud. A YouTube pontosan így működik számos már hasonló hardveren, de könnyen lehet, hogy a következő frissítés után már változik a dolog, ahogy minden más programnál is. Leírtam már sokszor, de persze nem muszáj végig gondolni: a számítógép gyártója csak összerak egy hardvert bizonyos processzor köré. Az operációs rendszert legfeljebb minimálisan képes módosítani, a rendszerre elérhető programokat pedig azok kiadói fejlesztik. Ezek alapján lehet a számítógép gyártóját okolni azért, hogy valakinek az alkalmazása hogyan fut az adott készüléken, csak nincs értelme. Amiken a HiMedia tud javítani, azokon javít is folyamatosan a frissítések során. De bizonyosan sok száz ingyenes (és akár fizetős) alkalmazás is van, ami el sem indul ezen a készüléken, ahogy sok száz meg másikon nem működik jól. De értem, hogy egy Google-nál nehezebb reklamálni.