kihagyott felirat sorok

Olyan kérdéseket várunk ide, amelyek vélhetőleg csak a Q5 Pro-val függnek össze, annak valamilyen hardveres tulajdonsága vagy egyedi firmware-e miatt.
 • Szerző
 • Üzenet
Offline

sinci

 • Hozzászólások: 15
 • Csatlakozott: 2018.01.21. 09:36

kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.01. 20:50

Üdv. Jelenleg a 2.0.7-es fw fut a masinán. Iszonyat bosszantó, hogy egy ilyen kaliberű lejátszó nem tudja megfelelően kezelni a feliratot, sok esetben nem jelenít meg minden sort. A 10 éves WDTV lejátszóm különbül kezeli a feliratot. Van valami megoldás, hogy minden sor megjelenjen? Ez hatalmas blama egy ilyen lejátszónál, szerintem. Kiad az ember érte egy rakás pénzt, és kidobott pénz az ablakon. :oops: :oops: :oops:
Offline

laszloborbely

 • Hozzászólások: 7
 • Csatlakozott: 2017.12.08. 14:14

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 09:13

Üdv!

Ez a jelenség a Q10 Pro-t is érinti.

Megoldás lett nálam, hogy az *.srt fájlt (csak ennél jelentkezik) át kell konvertálni *.ass fájlra. Bármelyik feliratkezelő program megcsinálja. Úgy már tökéletes.

Megjegyzem, hogy valahol évekkel ezelőtt olvastam, hogy a médialejátszók feliratkezelésben előnyben részesítik a *.ssa és *.ass feliratokat. Én ez alapján minden esetben a *.ass feliratot részesítem előnyben.

Megjegyzem, hogy a 2014-ben vásárolt WDTV Live SMP is tökéletesen kezeli.

Amúgy nem kidobott pénz, mert a HIMEDIA eszközei igen jó minőségűek. Esetleg próbálj letölteni a Play áruházból más lejátszó app-ot.
Offline

sinci

 • Hozzászólások: 15
 • Csatlakozott: 2018.01.21. 09:36

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 09:36

Köszi! Javasolták, hogy tegyem fel a 2.0.6-os fw-t. Reggel megcsináltam, remélem jó lesz. A pénz kérdést azért írtam, mert bosszantó, hogy az ember megvásárol egy terméket, ami jól működik, majd az újabbnál újabb fw-el elbutítják a jól működő dolgokat, és hiába az elköltött pénz, nem kapod meg érte a szolgáltatást, amit elvárnál. De azért köszi a tippet, megpróbálom az ass-t. Subtitle Workshop-ot használok, tesztelem. Egyébként a saját Media Centeréből indítom a filmeket. Esetleg kipróbálom, hogy a KODI is kekeckedik-e vele.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1413
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 15:11

sinci írta:...Ez hatalmas blama egy ilyen lejátszónál, szerintem. Kiad az ember érte egy rakás pénzt, és kidobott pénz az ablakon...

Maradjunk a realitás talaján, azt szeretném kérni! Bizonyosan vannak és lesznek olyan fájlok, amivel valamilyen ideiglenes vagy hosszabb távú probléma van egy HiMedia készüléken is, ahogy minden más médialejátszón is voltak és lesznek, főleg azért, nem nem iparági szabványok szerint fájlokról és formátumokról van szó. Elhiszem, hogy van olyan SRT fájl, ami a WDTV-den jól működik, itt meg (jelenleg) nem. De nem igaz, hogy a „feliratokat” az jobban kezeli, egyetlen egy formátumban lévő, bizonyos fájlokról van szó bizonyos esetekben. A HiMedia olyan feliratformátumokat is ismer, amit a WDTV sosem, lejátszik Blu-ray menüt, 4K-s filmet, HDR10-et, stb., stb. Te sem mondod komolyan, hogy kidobott pénz az ablakon, mert találkoztál néhány problémás .srt fájllal. Annyira blama a probléma, mint minden más gyártónál, ahol pont így előfordul (bár nem tudom miért említed tényként, hiszen nem próbáltad ki), hogy egy újabb firmware-ben elromlik esetleg valami, ami korábban rossz volt. A gyártó pont a miénkhez hasonló fórumokon keresztül remélnek visszajelzéseket az esetleges hibákról, hiszen mindent nem tesztelhetnek ők maguk, nem találkozhatnak olyan fájlokkal, amikkel a sok ezer felhasználó viszont igen.
Ha segíteni akarsz abban, hogy minél kevesebb hiba legyen, akkor arra kérlek, hogy oszd meg velünk a hibát, pontosan leírva, jó esetben a problémás fájlt elküldve ahelyett, hogy szitkozódsz vagy épp keseregsz! Mi továbbküldjük a problémákat a gyártónak, és kijavítják, ha rajtuk múlik.
Természetesen, a KODI-ban nem működhet úgy a feliratok kezelése, mint a Media Center-ben, mert két külön cég két termékéről van szó. De bizonyosan van médiafájl, ami a KODI-ban nem megy, és a MediaCenter-ben meg igen, és ezek vannak többségben. Az a remek itt – ellentétben a WDTV-ddel –, hogy olyan szoftvert használsz, amit akarsz, ami Neked tetszik. Számtalan ingyenes és fizetős videólejátszót feltehetsz, ha valamelyikkel valamilyen gondod van. Nem a lejátszó kezeli pl. a feliratokat, hanem egy szoftver, amit bármikor lecserélhetsz, ha a bizonyos SRT feliratokban előforduló hiba miatt használhatatlannak érzed a készüléket.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

sinci

 • Hozzászólások: 15
 • Csatlakozott: 2018.01.21. 09:36

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 15:48

Köszönöm a kimerítő választ! Nem szerettem volna senkit bántani, vagy a "lalki világába" mászni, csupán megoldást kerestem a problémámra. Azt nem értem, ha valami egy fw-n jól működik, akkor a soron következő fw-ben, az miért romlik el? Így, hogy lejátszó program függő a megjelenítés, már értem. Mivel a saját Média Centerét használom, nem pedig a KODIT, abból gondoltam, hogy fw baj lehet. Felraktam egy korábbi 2.0.6-os frissítést, amiben hibátlanul jelenik meg a felirat. A probléma egyébként az volt, hogy soron következő feliratoknál kihagyta a megjelenítést. Ami érdekes, ha visszatekertem akkor volt amikor megjelenítette, volt, amikor másik sort hagyott ki. A fenti fw megoldotta a problémámat, ami azért gáz, mert az ember javulást vár valamitől, akkor régebbit kell visszarakni, nem pedig az újat. Hiába tudja a készülék a 4K-t, HDR-t, ha nem tudom kihasználni, mert nincs ilyen megjelenítőm, viszont amire használnám, arra meg nem teljesen tökéletes. Persze, hogy bosszankodik az em,ber, ha valamiért pénzt ad, és az nem az elvárásoknak megfelelően teljesít, főleg frissítés után. De jelen esetben (szerencsére) megoldódott a probléma.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1413
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 16:14

sinci írta:...Azt nem értem, ha valami egy fw-n jól működik, akkor a soron következő fw-ben, az miért romlik el?...

Azért lehet, mert szoftverről van szó. Ezer dolgot befolyásolhat egyetlen sor a kódban. Egy új funkció érkezése tönkre tehet könnyedén már működő dolgokat. De ez csak alapos teszteléssel derül ki. Könnyen lehet, hogy az összes .srt fájl, ami pl. a HiMedia programozóinál van, az hibátlanul működik, miközben Nálad van olyan, amiben egy szövegben sosem használt karakter megjelenése hibás működést okoz. Erre majd csak akkor lehet felkészíteni a programot, ha találkoznak ilyennel. Megint csak azt mondom, nem gáz, ha valami elromlik, összességében és hosszú távon ettől még lényegesen fejlődik a készülék tudása a frissítések során. Küldj egy problémás fájlt, írd meg, mely feliratoknál van gond vele, akkor ellenőrizni tudjuk, hogy valóban általános probléma-e, és ha az, akkor jelezzük mi is a gyártónak (mert lehet pl. hogy senki más nem szól róla nekik, mivel mondjuk egy „ű” karakter okoz gondot – nem pontos példa, csak azt akartam mondani, hogy olyan problémák lehetnek, ami mondjuk angol feliratoknál sosem derül ki)!
Nem hiába tudja a készülék a 4K-t és a HDR-t, hanem Te hiába vettél ilyen készüléket, ha nincs olyan tévéd hozzá. Bosszankodni nem érdemes (főleg, hogy bármikor bármilyen firmware és bármilyen lejátszó app telepíthető), hanem meg kell érteni, hogy van egy eszköz, amitől azt várjuk, hogy minden féle média- és feliratsávot hibátlanul kezeljen annak ellenére, hogy ezen fájlok döntő többsége nem lefektetett szabvány alapján, nem hivatalos, fizetős programokkal készülnek, ráadásul amatőrök által. Volt, biztos van és biztos lesz is mindig ilyen gond. Csak úgy nem találkozol ezekkel, ha veszel egy DVD-lejátszót, amibe a DVD-szabvány szerinti gyári lemezeket pakolod.
Ellenkező esetben („médialejátszó”, vagy jelen esetben egy Android számítógép és appok) a problémák megoldódására várhatsz, vagy segíthetsz is a megoldásukban. Utóbbira biztatunk mindenkit itt a fórumban is. A megoldáshoz nem visz közelebb arról írni, hogy a 10 éves lejátszód mennyivel tutibb (akkor hülyeség volt lecserélni), vagy elmondod, hogy mi bosszantó és mi kidobott pénz. Akik régóta használnak médialejátszó, azok ezeket a kijelentéseket úgysem tudják komolyan venni, és nem segítenek ezek a megállapítások senkinek itt a fórumban sem. Szerintem aki egy ideje használ már HiMedia-t, és van tapasztalata más hasonló készülékekkel kapcsolatosan, az tudja, hogy a létező egyik legjobb megoldást választotta a vásárláskor.

Egyébként még az érdekelne, hogy a 2.0.8-as firmware-ben is megvan ez a gond? Mert valamiért a régi 2.0.7-esről írsz, meg hogy még régebbit tettél fel. Mindig csak a legújabb firmware-ről van értelme itt beszélgetnünk. A 2.0.8 egyik újdonsága egyébként a „Javított feliratkezelés”...
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

sinci

 • Hozzászólások: 15
 • Csatlakozott: 2018.01.21. 09:36

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 16:24

Egyébként még az érdekelne, hogy a 2.0.8-as firmware-ben is megvan ez a gond?[/b] Mert valamiért a régi 2.0.7-esről írsz, meg hogy még régebbit tettél fel. Mindig csak a legújabb firmware-ről van értelme itt beszélgetnünk.

Nem raktam fel a 2.0.8-at, mert másik fórumon azt írták, hogy a korábbi probléma fennáll az új fw-nél is, ott javasolták a 2.0.6-ot. (Prohardver fórum)
Bizonyára jó készüléket vettem (nem véletlen választottam ezt, sok utána olvasás és tesztek elemzése után)
Egyébként a következő felirattal (is) volt gond:
https://www.opensubtitles.org/hu/subtitleserve/sub/7404067
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1413
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 17:43

sinci írta:...Egyébként a következő felirattal (is) volt gond...

Köszönjük a fájlt! Meg tudod mondani, hogy hol jelentkezik a hiba?
Egyébként – függetlenül attól, hogy közösségi fórumokon miket írnak – azt javasolnám, mindig telepítsd a legújabb firmware-t, számos javítást hoz. Ha valami fontos esetleg elromlik benne, majd akkor tegyél vissza egy korábbit. De próbáld ki, hogy Nálad hogyan működik az új! Tehát ha jól értem, azt mondod, hogy ez a gond a 2.0.8-cal is létezik állítólag, bár Te nem próbáltad. Megpróbáljuk mi, ha megmondod, hogy hány percnél, vagy milyen szövegnél jön elő a probléma.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

sinci

 • Hozzászólások: 15
 • Csatlakozott: 2018.01.21. 09:36

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.02. 20:14

Az igazság, hogy nem tudom az elején pontosan mikor tévesztett, de egyre kimondottan emlékszem, amit többször is visszatekertem:
219
00:20:10,377 --> 00:20:11,794
Számolj utána.

220
00:20:11,795 --> 00:20:15,464
Egy kilogramm 7,000 dollárt ért
Kolumbiában.

221
00:20:15,465 --> 00:20:20,887
Az Egyesült Államokban ezt felhigították
tejcukorral és így három kilogramm lett belőle.

222
00:20:20,888 --> 00:20:26,468
Ami 150,000-et ért az USA-ban.
Hát nem csoda?

A "közösségi" fórumon azt írták, akkor jelentkezik a baj, ha a kettő feliratsor időzítése gyorsan követi egymást. ami a fenti soroknál pont igaz is.
Itt abba hagytam a filmnézést, mert zavart a korábbi hiányosság is, ezért telepítettem a régi FW-t, amivel már tökéletesen ment végig. Ennél a filmnél korábban is kimaradtak sorok, de sajnos nem emlékszem rá pontosan melyek voltak azok, kivéve a fentit. :)
Remélem tudtam vele segíteni!
Üdv.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1413
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: kihagyott felirat sorok

Hozzászólás2018.07.03. 08:22

sinci írta:...Remélem tudtam vele segíteni!

Persze, megnézzük.
HiMedia.hu adminisztrátor
Következő

Vissza: Q5 Pro specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron
.