Q5 Pro video képméret probléma

Olyan kérdéseket várunk ide, amelyek vélhetőleg csak a Q5 Pro-val függnek össze, annak valamilyen hardveres tulajdonsága vagy egyedi firmware-e miatt.
  • Szerző
  • Üzenet
Offline

Nemes Sándor

  • Hozzászólások: 6
  • Csatlakozott: 2018.09.23. 12:23

Re: Q5 Pro video képméret probléma

Hozzászólás2021.01.09. 16:48

Az ötleteim a VLC Android3.3.2-Himedia kombóval kapcsolatban elfogytak. Semmilyen módon nem sikerült működésre bírnom, pedig nagyon szeretném!
Pontosítom a helyi hálózatomat. ASUS AC 1200G+ router, Synology DS119J NAS, rajta 2 db USB-n lévő külső tároló, 2 db win10-es PC, 2 db Samsung A51-es telefon, Himedia Q5Pro lejátszó, ASUS O!Play mini+ lejátszó.
A két USB tárolón lévő media fájlokat minden honnan le is tudom hibátlanul játszani, kivéve azt a kis problémát, hogy a Himedia nem tudja lejátszani a régi, saját szerkesztésű videókat képméret helyesen, menüvel. Ezeket az ASUS mini, az androidos telefonok, a PC-k a VLC-vel simán lejátszák az eredeti, szerkesztett formában, menüvel, .iso-ból is.
Régen keresem a megoldást, hogy milyen lejátszó programmal tudnám az összes videót a kívánt formában, a Himedia Q5Pro-val hibátlanul lejátszani, erre találtam alkalmasnak a VLC 3.3.2 változatát. Ezért feltelepítettem a VLC-t a Himedia-ra, amit nem sikerül innen elindítani.
A programot elindítva az látja SMB-vel a NAS-t, ( az ASUS mini is így működik) ) de a belépéshez domain nevet és jelszót kér, de semmilyen variációt nem fogad el. Minden lehetséges próbálkozásom eredménytelen volt, úgy rémlik, a Himedia Android-ja nem a várt és ismert módon működik!?
A Q5Pron egyébként a 2.1.6 firmware van.
Örülnék, ha találnál valamilyen működő megoldást a problémára!
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1522
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Q5 Pro video képméret probléma

Hozzászólás2021.01.10. 12:49

Nemes Sándor írta:... Minden lehetséges próbálkozásom eredménytelen volt, úgy rémlik, a Himedia Android-ja nem a várt és ismert módon működik!? A Q5Pron egyébként a 2.1.6 firmware van.

Nem értem pontosan. Az előző posztomban leírtam, hogy a NAS IP-címét add meg a belépéshez a Q5 Pro-n, ne a nevét. Ezt megtetted? Nem működik máshogy az Android itt, mint minden más eszközön, nincs oka egy programnak arra, hogy a benne lévő SMB-kliens ne működjön. De azzal kezdeném a helyedben – ettől a kérdéstől függetlenül –, hogy a legújabb firmware-t telepítem a Q5 Pro-ra.
HiMedia.hu adminisztrátor
Előző

Vissza: Q5 Pro specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

.