Oldal: 1 / 1

Q5 Pro/Q10 Pro/Q30 2.1.4 Android TV

HozzászólásElküldve: 2019.11.25. 17:14
Szerző: Beast
Az Android TV-boxokra készült hivatalos Android kezelőfelület és alap alkalmazások, no meg minden más, ami a hivatalos v2.1.4-es HiMedia firmware-ben is megtalálható. Letölthető az alábbi linkekről: Q10 Pro, Q5 Pro, Q30.

Letöltés után csak át kell nevezni a fájlt update.zip-nek, nem kell kicsomagolni! Saját tapasztalatok:
– A firmware-ben lévő YouTube for Android TV alkalmazás max. 1080p felbontást játszik le. Frissítsük az Aptoide áruházból (ennek a firmware-nek a része, megtaláljuk a főképernyőn) az ott található Android TV-s YouTube verzióra, és menni fog a 4KS- lejátszás is!
– A firmware része a Netflix alkalmazás (piros ikonnal a főmenüben). Ne telepítsük az Aptoide alkalmazásboltból az ott található Netflixet (fehér ikonos), az nem fog menni a HiMedia-kon. A firmware-ben lévő látszólag működik.
– A firmware-nek nem része a Play Store alkalmazás, de az Aptoide-ból telepítve rendesen működik már.
– Ha nem tetszik az Android TV felület, bármikor visszatehető a hivatalos HiMedia firmware is.

Re: Q5 Pro/Q10 Pro/Q30 2.1.4 Android TV

HozzászólásElküldve: 2020.01.27. 14:03
Szerző: Bazo
Feltettem Q10pro-ra (1.09 ről két lépésben). Finomhangolás után jobban tetszik mint a régi, de lenne 1 nagyobb és két kisebb problémám, kérdésem.
A Nagyobb: bár ritkán használom, de a tévirányító kikapcsológombjával nem kapcsol ki rendesen. A kép általában eltűnik, a hardveren, az óra valamikor úgy marad valamikor eltűnik viszont visszakapcsolni csak áramtalanítással lehet. A régi fw-vel sose volt ilyen gondom.
2. Lejátszás alatt eddig az órát mutatta az alapgép, viszont most az eltelt lejátszási időt. Ezt valahol át lehet állítani?
3. A filmekbe tekerés hátrányára változott. A régi módszert valahogy vissza lehet hozni?
Köszönöm.

Re: Q5 Pro/Q10 Pro/Q30 2.1.4 Android TV

HozzászólásElküldve: 2020.01.29. 16:50
Szerző: Bazo
Válasz híján próbálkozok.
Mivel tetszik ez ATV felület, feltettem ugyanonnan a 2.1.5-ös verziót.
A kikapcsolásgond nem szűnt meg, A kép elmegy a készüléken a kijelző is kikapcsol, de az on-off gomb ledje nem vált pirosra. Visszakapcsolni se készülék gombjával, se a távirányítóval nem lehet, a nyomvatartott piros gomb se hoz változást, csak a teljes áramtalanítás. Ugyan ez van ha sofveresen, a power menüből kapcsolom ki, az újraindítás működik.
Ez csak azért zavaró, mert a gyerekek időnként rossz gombot nyomnak, és a tv helyett a lejátszót próbálják kikapcsolni, az áramtalanítást meg nem bíznám rájuk.
Lejátszáskor az óra is ugyan úgy átvált a lejátszási időre, jó lenne egy módszer, hogy az órát mutassa.

Re: Q5 Pro/Q10 Pro/Q30 2.1.4 Android TV

HozzászólásElküldve: 2020.01.29. 17:53
Szerző: Beast
Bazo írta:...Lejátszáskor az óra is ugyan úgy átvált a lejátszási időre, jó lenne egy módszer, hogy az órát mutassa.

Ilyeneket max. a firmware készítőjétől kérjél, mi nem tudunk másban segíteni, mint a gyári, hivatalos verziók kapcsán! Mi válaszolni sem tudunk a házi firmware-ek kapcsán, nem használjuk őket.

Re: Q5 Pro/Q10 Pro/Q30 2.1.4 Android TV

HozzászólásElküldve: 2020.01.29. 18:21
Szerző: Bazo
A gyári verziónál ez hogy működik? És a kikapcsolás? Azért kérdeztem, mert kipróbáltátok ezt is, és hogy nektek is ilyen-e, illetve melyik verzióban működnek jól, vagy tudtok-e egy patchről? Vagy tegyem vissza az 1.0.9-et, ott semmi gondom nem volt?
Az idő kijrlzés és a beletekerés közben megoldódott, semmi köze a custom firmvarehez, a wrapper ill. a mediacenter csinálja. Kikapcsolva ok és szerintem s kép is közelebb áll a filmalkotók szándékához, kevésbé mű (plazmán, nem lcd-n).
A kikapcsolásra sem jött info, majd kisérletezek a gyári fw-kkel, ha már senki nem próbálta őket sem itt.