Android torrent saját merevlemezre

 • Szerző
 • Üzenet
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 661
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Android torrent saját merevlemezre

Hozzászólás2017.05.15. 13:18

Gloryka írta:...Arról nem is beszélve...

De, beszéljünk arról is, bármiről, csak a megfelelő topikban!
De nem értem igazán a megállapításaidat. Letöltöm mondjuk a µTorrent appot a PlayStore-ból. Nem tudom, ez miért nem jól használható, azt sem gondolom, hogy ő magától letörölné a letöltött torrenteket vagy újra kezdené tölteni őket. Nálam ez a belső HDD-re 16 Mbyte/s sebességgel tölt, ami az itteni internet max. sebessége, tehát teljesen kihasználja.
Gloryka írta:Mindent összevetve szerintem egy médialejátszó akkor használható igazán, ha a saját interfészén torrentezek, és nem a laptopról nyomom át. Ezért vettem meg ezt a készüléket, de még mindig nincs normális szoftverháttér hozzá...

Ezt most miért mondod? Mi az, hogy saját interfészén torrentezek? Egy Androidos számítógépet vettél, amely egy torrentkliens appal – pl.µTorrent – tud torrentezni. A TV-n vezérelheted mindezt. Nincs az Androidhoz normális szoftverháttért? Hogyhogy? Mihez képest?
Gloryka írta:...a hozzárakott feliratot csak a viszonylag "gagyibb" playarek ismerik fel, a Kodi, és a saját player sajnos nem.

Ez a kijelentés pedig nem igaz. Semmi gondja a külső feliratokkal se a Media Center-nek, se a KODI-nak. A Media Center első helyen a külső feliratokat mutatja, a belső feliratok utána jönnek, ha váltasz. A KODI-t meg érdemes összekötni a Media Center-rel, akkor meg a KODI-ból indított lejátszásko is a Media Center kezeli a feliratokat. De ahogy mondtam, a KODI-nak sincs természetesen gondja a külső felirattal, magától megtalálja, ha a neve egyezik a film nevével, és mellette van.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Gloryka

 • Hozzászólások: 5
 • Csatlakozott: 2016.08.24. 10:10

Re: Android torrent saját merevlemezre

Hozzászólás2017.05.15. 15:35

Hú köszönöm a mindenre kiterjedő, gyors választ!
Sajnos nem vagyok gyakorlott programozó, így fórumokon okosodva évekig tanultam a popcornt is.
Sajnos az Utorrent nekem nem ajánlja fel a merevlemezt, ezért használom a Ttorrentet. Ezzel nyitottam ezt a topikot, és nem jöttem még rá a megoldásra.
Most olvastam, hogy lehet frissíteni android 7-re és itt már jobb a Kodi és a Media Player.
Nekem a VLC felismeri, felajánlja a más könyvtárban, más néven futó feliratokat, de akad vele.
Kipróbáltam az átnevezést, és az így műkszik a Kodival, csak tökölődős egérrel, távirányítóval.
Esetleg tipp, hogy tabletet használjak billentyűzetként??:))
De ennek tényleg nem itt a helye, majd mindjárt utána olvasok.
Tehát az ide vonatkozó kérdés: Hogyan vetted rá az Utorrentet, hogy felajánlja a belső tárhelyet, míg nálam csak az SD kártya az opció?
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 661
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Android torrent saját merevlemezre

Hozzászólás2017.05.15. 17:14

Gloryka írta:...Hogyan vetted rá az Utorrentet, hogy felajánlja a belső tárhelyet, míg nálam csak az SD kártya az opció?

Az Androidban a mountolt háttértárak a rendszermeghajtón az mnt mappában találhatóak. A 7-es rendszerrel próbáltam, ott az mnt/media_rw mappában vannak a mountolt háttértárak (pl. SDA1, SDB1, stb. néven), kiválasztható a HDD a torrent célhelyének. Az 5-os rendszeren is az mnt-ben vannak a mountolt megosztások, csak nem media_rw almappában.
Android 5 alatt pont úgy lejátszik külső feliratott a KODI és a Media Center, mint 5 alatt. A VLC tetszés szerinti helyen lévő, bármilyen nevű feliratot is kezel, de ezt ne várd el más programoktól, ez nem életszerű, hogy nem a film mappájában, ráadásul egészen más néven van tárolva a felirat. Ha így lenne, helyezd át és nevezd át! Tabletre tükrözheted a lejátszó képét (Android 5 alatt), akkor kényelmesen gépelhetsz a képernyő billentyűzetét, vagy használhatsz vezeték nélküli (vagy vezetékes) USB billentyűzetet és egeret/trackball-t is a Q10 Pro mellé.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Gloryka

 • Hozzászólások: 5
 • Csatlakozott: 2016.08.24. 10:10

Re: Android torrent saját merevlemezre

Hozzászólás2017.05.16. 23:10

Update.
Frissítettem 2 lépcsőben 7es androidra. Kisebb fagyások után sikerült. Tapasztalatok majd a megfelelő topikban.:))
Na a Kodi 17re frissítve tök jó, csak még szokni kell. Maradt az Utorrent ,de még instabil.
Pro verziót használok, és a mountolt könyvtárat egy idő után letiltja. Még olvasok utána, hogy mi az ellenszer: write to disk error. A Fő meghajtóval van baja, hogy szerinte arra írok. Próbálgatom tovább.
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 661
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Android torrent saját merevlemezre

Hozzászólás2017.05.16. 23:51

Gloryka írta:...a mountolt könyvtárat egy idő után letiltja....

Arra tudok gondolni, hogy egy restart után már másik meghajtó lesz mondjuk az sda1 jelzésű, mert előbb azt mountolja fel. Meg kellene nézni, hogy amikor ez a gond megjelenik, akkor fájlkezelőben belépve az addig használt jelzésű háttértárra, az valóban a HDD?
HiMedia.hu adminisztrátor
Előző

Vissza: Egyéb programok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

.