Oldal: 1 / 1

Android alkalmazás problémák, Poweramp, Titanium Backup

HozzászólásElküldve: 2016.07.17. 12:16
Szerző: mulholland2
Rendszeresen használom minden androidos eszközömön a Poweramp-ot és a Titanium Backup-ot. A Q10-pro-on is ezt szerettem volna, viszont azt vettem észre, hogy a fenti alkalmazások menüsorait a Q10pro nem jeleníti meg egészben és se Hicontrollal se a légegeremmel nem sikerült ezeket elővarázsolni.
Tehát ez kompatibilitási hibára gyanakszom, annál is inkább mert előzőleg is Q10 lejátszóm volt csak az a Quad és ott semmiféle probléma nem volt ezen alkalmazások használatával. A magyarországi forgalmazó tudná jelezni ezen problémát a gyártó felé?

Re: Android alkalmazás problémák, Poweramp, Titanium Backup

HozzászólásElküldve: 2016.07.17. 20:47
Szerző: mulholland2
Időközben megvan a megoldás is ha valakit érdekel :) bár kicsit mókolos és persze saját felelősségre:

Tehát a Q10 Quad és a Pro közötti különbség az, hogy a Quad az mint "tablet" ként kezelte a kijelzőt a pro mint "TV" ebből adódik a fent megnevezett probléma amit a következő képen lehet orvosolni:

3 féle metódus van amivel "rendbe lehet hozni" az alkalmazásokat képernyőileg. Ebből 2 rootolt készüléken működik.

1. megoldás
Windows esetén:
- Letöltöd a ADB Kits-et (525 KB) http://adbshell.com/upload/adb.zip
- kicsomagolod adb.zip Ex: C:\adb
- futtatod, amikor kéri, beírod a médiaplayer ip címét pl: 192.168.xxx.yyy
és még a következőket:
adb connect ip_player
adb remount
adb shell "busybox sed -i '/television/d' /etc/permissions/tablet_core_hardware.xml"


2 megoldás
ha van root és mondjuk már titanium backup
- letölt a play-ről ezt: Terminal: https://play.google.com/store/apps/deta ... term&hl=en
- megnyit és futtat
azután a megfelelő helyen beír:
su
busybox sed -i '/television/d' /etc/permissions/tablet_core_hardware.xml


3. megoldás (a legegyszerűbb :) szintén rootolt készüléken
tölts le egy root file kezelőt én pl fx file managert és a hozzátartozó FX root file beépülő modult
a következőt megkeresed a file elérésben:
etc/permissions/tablet_core_hardware.xml
az xml ben kitörlöd azt a sort (miután kilakatoltad, hogy szerkeszteni tudd!!!)
<feature name="android.hardware.type.television" />
ezután elmenteni a változást.
Újraindul, és voila, visszatértek a menük a poweramp-ba rendesen!

Kép

Re: Android alkalmazás problémák, Poweramp, Titanium Backup

HozzászólásElküldve: 2016.07.18. 11:19
Szerző: Beast
mulholland2 írta:...A magyarországi forgalmazó tudná jelezni ezen problémát a gyártó felé?

Persze. Bár szerintem nem lesz változás, TV-ként kell kezelni a kijelzőt sok ok miatt.

Re: Android alkalmazás problémák, Poweramp, Titanium Backup

HozzászólásElküldve: 2016.07.19. 07:53
Szerző: mulholland2
Hát ez azért így nem igaz. Mert mint írtam a Quad is jól működött a tablet módjában és az hogy így átállítottam semmiféle problémát nem jelenet jelenleg és a 3. eset esetén csak 1 sort kellett törölnöm a megfelelő xml-ből :).
Szerintem azért lehet ez így alapjáratban beállítva, mert a Q10 pro-ban használt chip eredetileg 4k TV set-top boxban használják.

Re: Android alkalmazás problémák, Poweramp, Titanium Backup

HozzászólásElküldve: 2016.07.19. 12:56
Szerző: Beast
mulholland2 írta:...Szerintem azért lehet ez így alapjáratban beállítva, mert a Q10 pro-ban használt chip eredetileg 4k TV set-top boxban használják.

Ezt mondom én is kb. A különböző stream szolgáltatók felé ezt kell mutatnia a készüléknék, illetve a hardveres védelem miatt, különben nem futhatna az appjuk rajta.