Oldal: 1 / 1

KODI Imprex 2.0 PQ képjavítás

HozzászólásElküldve: 2016.10.18. 11:49
Szerző: minyon
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni van e róla valami info, hogy a KODI mikor fogja tudni kezelni Imprex 2.0 PQ képjavítást (persze ha egyáltalán lesz ilyen).
Kár, hogy az egyetlen hozzászólás zárt és így nem tudom megnézi: viewtopic.php?f=19&t=34
(mármint amire az "EZEN" link mutat).
Jó lenne még vásárlás előtt erről többet tudni. Kicsit félek tőle, hogy kínában inkább piacra dobnak egy-két újabb modellt.

Re: KODI Imprex 2.0 PQ képjavítás

HozzászólásElküldve: 2016.10.18. 13:05
Szerző: Beast
minyon írta:Szeretném megkérdezni van e róla valami info, hogy a KODI mikor fogja tudni kezelni Imprex 2.0 PQ képjavítást...

A KODI fejlesztőit kellene kérdezni, mikor várható a HiSilicon chip támogatása. A terméktámogatási cikkben EZ a videó van. Ez egy 16-os verziójú KODI, tehát már működik, ha nem is a hivatalosan elérhetőben. De a cikkünk pont arról szól, hogy amíg a KODI nem támogatja a hardvert teljesen, addig a Wrapper alkalmazással a KODI át tudja adni a lejátszást a Media Center appnak, ami természetesen tökéletesen csinál mindent. Így a KODI felületét használod, de működik minden, mert a lejátszó motor nem a sajátja a lejátszás közben. Te csak annyit veszel észre, hogy lejátszás alatt másmilyen az INFO sáv. A Kínában „piacra dobnak”-ot nem értem, nem Kínától függ, hogy a HiSilicon chip milyen gyorsan terjed el, és milyen hamar jelenik meg az ezt támogató KODI. Attól nem félek, hogy a Dolby-val éveken át fejlesztett processzor (és annak újabb változatai) nem lesz használva más készülékekben. De még ha ez is történne, a wrapperes megoldással tökéletesen tudod használni a KODI-t és az Imprex-et a Q10 Pro és Q5 Pro modelleken amíg a világ világ...

Re: KODI Imprex 2.0 PQ képjavítás

HozzászólásElküldve: 2016.10.19. 18:49
Szerző: Beast
minyon írta:... a KODI mikor fogja tudni kezelni Imprex 2.0 PQ képjavítást

Nos, a mai frissítés után már működik a KODI-ban a képjavítás! Csak kérdezned kellett :)

Re: KODI Imprex 2.0 PQ képjavítás

HozzászólásElküldve: 2016.10.20. 13:23
Szerző: minyon
Köszönöm a gyors választ! (már tegnapelőtt akartam megköszönni, bocs)
Szóval így már boldogság van.

Re: KODI Imprex 2.0 PQ képjavítás

HozzászólásElküldve: 2016.11.24. 12:34
Szerző: nagyze
Sziasztok,

én még készülék vásárlása előtt állok. A H8 Plus és a Q5 Pro között vacillálok. Most, hogy működik az Imprex 2.0 PQ képjavítás, mekkora a különbség a korábbi látványhoz képest?

Re: KODI Imprex 2.0 PQ képjavítás

HozzászólásElküldve: 2016.11.24. 12:55
Szerző: Beast
nagyze írta:Most, hogy működik az Imprex 2.0 PQ képjavítás...

Mindig is működött az Imprex a Pro modelleken. Csak a KODI saját lejátszó motorjával nem ment eleinte. Most megy, de a HD-s hangok miatt még mindig érdemes a KODI-ba „beépíteni” a HiMedia saját lejátszó appját. Tehát változás nincs ezen a téren.
Nem hiszem, hogy értelmes lenne leírni azt, amit látni érdemes. Azt javasolnám, menj be valamelyik forgalmazónkhoz, és nézd meg élőben, pl. a képernyőt ketté osztó demó módot bekapcsolva! Szebbek lesznek a színek, világosabb a világos, sötétebb a sötét a dinamikus kontrasztjavításnak köszönhetően. De ezer opciót lehet állítani, akár rosszabb képet is ki lehet belőle hozni, ha ész nélkül használja valaki. De az Imprex-nek köszönhetően a Q5 Pro és a Q10 Pro nagyságrendekkel jobb képet ad, mint egy sima tablet vagy laptop. És ez még egy egyszerűbb TV-n is látszik. Ha igényesebb házimozizásra is használnád, akkor a H8 Plus nem ad többet, mint a többi Androidos box, és távol van a médiaprocesszorra épülő dedikált médialejátszóktól.