H8plus dilemma

Vásárlás előtt itt teheted fel kérdéseid a HiMedia termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és hozzászólást írhat, a többi topik viszont csak vásárlóink számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok Szabadon írható, de moderált topik, azaz csak jóváhagyás után jelenik meg a hozzászólásod. Kérjük ne írd be kétszer a kérdésedet, várd meg amíg megjelenik, több órát is igényelhet, amíg moderátorunk jóváhagyja a hozzászólás megjelenését!
 • Szerző
 • Üzenet
Offline

steew

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2016.12.08. 10:22

H8plus dilemma

Hozzászólás2016.12.08. 10:36

Sziasztok!

Jobb minőségű androidos lejátszót kerestem, amit itthon is meg lehet venni.
Így jutottam ide. Az a helyzet, hogy a Q5/Q10 páros már talán túlzás volna számomra. A 6 éves popcorn PopboxV8-t akarom lecserélni. A H8plus viszont árban is jónak tűnik. A másik fórumokon ellenben minden áron másik gyártó modelljeit, vagy a Himedia Q5-öt ajánlgatják, mondván, hogy a H8 felejtős, a Rockchip miatt, jobban nincs megindokolva. Mi probléma van vele? Látom, hogy a Q5/Q10 már megkapta az android 7-est is, ez nem fogja? Ehhez nincs olyan támogatás mint a nagyokhoz? Szaggat az android? Nem viszi a filmeket? Azt olvastam, hogy vinnie kéne minden formátumot.

Köszönöm.
Üdv,
Steew
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1629
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: H8plus dilemma

Hozzászólás2016.12.08. 11:17

steew írta:...mondván, hogy a H8 felejtős, a Rockchip miatt...

Amikor Q5/Q10-et írsz, gondolom az aktuális Pro modellekre gondolsz. Azért fontos tisztázni, mert sima Q5 és Q10 is volt korábban, a Pro modellekben van viszont képjavítás, így mozizáshoz kiválóak. A H8 Plus videókimenetében semmi extra nincs, azt kapod tőle, mint egy tablettől pl., ha TV-re kötöd HDMI-n. A Rockchip-pel nem tudom, kinek mi a baja, van hozzá kb. minden, van KODI ami támogatja a HD-s hangok továbbküldését is rajta, stb. A Pro modellekre valóban kijött az Android 7, bár hamar el is tűnt a letöltési link a gyártói oldalról, mert sokaknál volt vele probléma (nekünk viszont semmi gondunk vele, de lást ITT a vonatkozó topikunkban a posztokat erről).
A H8 Plus (és minden hasonló olcsóbb típus) árában bizonyosan nincs akkora árrés, hogy évekig komolyan foglalkozzanak a frissítésekkel például. Tehát Android 7-et sem ígért soha hozzá a gyártó, bár nem kizárt, hogy lesz egyszer. De jelenleg semmiről nem tudok, ami miatt ne lenne tökéletes az Android 5.1 otthonra. A 7-es azért kell a Pro modellekre, mert pl. a Netflix csak azon engedélyezi a 4K-s lejátszást, mivel az már elég biztonságos rendszer számukra. De semmi nem akad a H8 Plus-on sem, 4K/60 fps-is minden működik, sőt nem 4, hanem 8 magos a CPU-ja, és hasonlóan 64-bites. Így ha nem kell a különleges képminőség a mozizáshoz, akkor bátran ajánlhatom a H8 Plus-t is Neked, játékokban még talán erősebb is mint a Pro-k. Ha megnézed a programokat Androidra (ahol már ugye 7-es verzió sem különleges), kb. minden megy a 2.3-as rendszeren is, de a 4-esen meg tényleg minden. Szóval egy asztali Androidos boxnál én nem látom a jelentőségét az Android verziójának. Mire az lenne a gond, hogy újabb rendszer alatt megy csak bizonyos dolog, már a hardver elavultsága miatt kell lecserélni a készüléket, ahogy a telefonoknál is ez látható.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

steew

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2016.12.08. 10:22

Re: H8plus dilemma

Hozzászólás2016.12.08. 11:53

Köszi a gyors választ.
Igazat megvallva, nem tudom, szükséges volna-e a képjavítás. Jelenleg az említett popcorn popbox van, de az egy eléggé
alap modellje volt a gyártónak. Főleg sd tartalmat nézünk, hd-t alig, max a családi 4K felvételek amik nagyobb felbontásúak. Ezeket pl nem is tudom nézni a popin.
Majd eldöntöm, melyik legyen. Sokat segítettél.

Még egy kérdés: milyen air mouse-t érdemes venni hozzá?

Köszi.

Üdv,
Steew
Offline
Avatar

Beast

 • Hozzászólások: 1629
 • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: H8plus dilemma

Hozzászólás2016.12.08. 14:34

steew írta:...Még egy kérdés: milyen air mouse-t érdemes venni hozzá?

Mindegy, mi pl. az Open Hour Air Mouse néven kaphatóját használjuk (ahogy a Popboxod, ez is a Popcorn Hour-tól származik).
A Popbox képminősége jobb, mint a H8 Plus, a Pro modelleké meg jobb, mint a Popboxé. SD anyagoknál a felskálázás miatt nem mindegy esetleg, de ha egyébként sem néztél HD-s tartalmakat, akkor vélhetően nem a képminőség az elsődleges Nálad.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

steew

 • Hozzászólások: 3
 • Csatlakozott: 2016.12.08. 10:22

Re: H8plus dilemma

Hozzászólás2016.12.08. 15:35

Nagyon köszönöm.

Vissza: Kérdezz, segítünk eldönteni, mit vegyél!

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron
.