horvus írta:...Nekem az a lényeg be tudjam állítani, hogy a gépemről tudjon lejátszani...
Hát, ez egy meglepő kérdés így, a vásárlás után

Először is azért, mert teljesen új Popcorn Hour A-400-as lejátszó kb. pontosan 8 éve nincs, amikor is megjelent az utód modell. De már az utódjának az utódja is megszűnt, sőt a márka sem létezik gyakorlatilag. A Popcornhour.hu oldal is megszűnt (a miénk volt egyébként), így leírásokat sem találsz már hozzá. Az A-400 egyébként fullHD felbontásig egészen jól használható szerintem máig (bár már semmilyen online szolgáltatás sem él rajta, és a jukebox sem működik, zenére meg az A-410, A-500 és A-500 Pro volt kihegyezve), hálózatról is bármit lejátszik, Windows-os gépről SMB-n. Csak annyi kell neki, hogy a Windows-ban legyen beállítva a fájlmegosztás.
Azon is meglepődtem, hogy mivel nem tudod, hogyan kell a Windows fájlmegosztást beállítani, ezért eladnád a számodra új lejátszót, és vennél egy másfélét (amihez egyébként pontosan ugyan úgy kell beállítani a fájlmegosztást Windows alatt). Viszont a HiMedia-k már 4K-s, HDR-es lejátszók. Ráadásul bizonyosan sokkal drágábbak, mint a 8 éves használt A-400, tehát más kategória, más vevőkörnek. De Q10 Pro már sehol nem kapható, van kb. 1–2 darab Q5 Pro még az országban, utána várhatóan már nem lesz sem ez a modell, sem ez a márka. Szóval furcsa lehet ettől az oldaltól, de nem ajánlom már, hogy HiMedia-t vegyél. Főleg, hogy nem a lejátszón múlik az, hogy nem megy a lejátszás a számítógépedről. Azt javaslom, kérj meg egy ismerőst, hogy állítsa be a gépeden az SMB1 fájlmegosztást, és használd örömmel az A-400-at!
(Androidos lejátszó egyébként hasznosabb lenne Neked, hiszen azon játszani, internetezni is lehet, bármit, amit pl. egy tableten.)