Oldal: 3 / 3

Re: Újabb FW-eken (2.0.8+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2018.12.30. 19:05
Szerző: Kobor
Beast írta:
Kobor írta:A 2.0.7-el is szaggat a 4K lejátszás...

Ha gyors USB-s háttértárról vagy HDD-ról is akadozik, akkor a filmben keresném.


Ezek a 4K filmek, mind Remux verziók, tehát a videó anyagok, ez az egyben a gyári lemezekről vannak leszedve, módosítások nélkül.
Nem 1-2 filmnél volt csak probléma, hanem szinte az összesnél előjött, amit meg szerettünk volna nézni korábban, megértheted, hogy ezért tettem vissza a 2.0.6-ot, mert VALAHOGYAN az mégis lejátszotta ugyanonnan, mindent rendesen, azóta is így tudunk nézni 4K filmet, ezért is vettük ezt a lejátszót.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2018.12.30. 20:41
Szerző: Beast
Kobor írta:...Utolsó lépésben visszaraktam a 2.0.6-ot, és láss csodát, nyoma sincs akadozásnak, beletekertem több filmbe is, ahol a későbbiekben rossz volt...

Ami más ezek szerint, az azzal függ össze, ami Nálad a problémát okozza. Mivel nálunk is másoknál sincs akadozás semelyik újabb firmware-rel. Így reprodukálni sem tudjuk a hibát, ami Nálad van, tehát a gyártónak sem tudjuk továbbítani. Így az egyetlen járható út a megoldáshoz számodra (szerintem), ha kitaláljuk, Nálad miért akad az a film, ami nálunk hibátlan. A leggyakoribb probléma a forrás tárhely lehet. Esetleg egy alkalmazás, ami a háttérben fut Nálad és a másik hasonlóan viselkedő lejátszón is. Lehet persze, hogy használod tovább a 2.0.6-ot, de hosszú távon hasznosabb lenne, ha kiderítenénk az okát az újabbakkal való akadásnak.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2018.12.30. 21:06
Szerző: Kobor
Például a Snitch-et megnéztétek egy Q5 Pro-val?
Mintha azt írtad volna, hogy csak Q30-al lett megnézve, de mégsem ugyanaz a hardware, mert annak talán 100 Mbit-es a hálókártyája. Amúgy, ha pedig tök ugyanaz, akkor miért más a két eszköz.

Abban sem vagyok biztos, hogy mindenkinél a legújabb FW van fent (2.0.6-nál újabb), mert az Online frissítés mindig azt mondja, hogy az a legfrissebb, amit rajta van (a 2.0.1-nél régebbieknél). Talán van információtok, hogy kinél, melyik van a lejátszókon?

Lehet, hogy csak nálam mutatkozik (még) ez az akadozás. Talán mások HD filmeket néznek, esetleg külső hddd-t használnak, az is lehet, hogy régebbi FW van fent náluk is. Nem tudom a választ, de egyértelmű, hogy van valami a 2.0.7-ben, ami miatt ezt csinálja. Cache vagy Puffer méret nem lett kisebbre állítva? Nem lehetne megkérdezni a gyártót mégis? Ott van a Youtube link, két filmnél is felvettem, mennyi eset kell?
Szívesen teszek fel egy Béta FW-t, amiben esetleg a 2.0.7 változás nincs benne, biztos van egy rakat nem publikált módosítás is.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.01.02. 00:59
Szerző: Kobor
Beast írta:Így az egyetlen járható út a megoldáshoz számodra (szerintem), ha kitaláljuk, Nálad miért akad az a film, ami nálunk hibátlan. A leggyakoribb probléma a forrás tárhely lehet. Esetleg egy alkalmazás, ami a háttérben fut Nálad és a másik hasonlóan viselkedő lejátszón is.


Mint írtam a PC-n sok féle dolgot megnéztem, teszteltem, átraktam SSD-re, onnan is próbáltam.
Futtattam olvasási tesztet, defrag is ment az egész PC-re nemrégiben, hálózati sebességet teszteltem, másik kábellel is néztem.
Amit tudtam leírtam már korábban.

Milyen alkalmazásra gondolsz a lejátszókon? Nem futtatok rajuk semmit, ahogy kaptam, úgy használom őket.
Csináltam gyári visszaállítást is az egyiken, a másik pedig új volt, akkor is akadozott.

Mi lehet az oka a PC-n? Másnál mik segítettek?
Gyári Eset Smart Security van rajta, 16 GB Ram, i7 proci, néhány százalék terhelésen van, szabad memória van elég, torrent-et is kikapcsoltam a tesz alatt.
IPTV már a Router-en kívül van, de egyik sem volt bekapcsolva a tesztek alatt.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.01.02. 11:20
Szerző: Beast
Kobor írta:Milyen alkalmazásra gondolsz a lejátszókon?...

Bármilyen androidosra, amit Te telepítettél, és a háttérben futhat, lelassítva a lejátszót. Megnéztem Q5 Pro-val is a Transformers adott részét, amit levideóztál, semmilyen hibát nem találunk benne. Azt próbáltad, hogy egy ilyen problémás filmet újra letöltesz? Más ötletem nincs. Ha elhozod hozzánk a készüléket, szívesen teszteljük, de szinte bizonyos, hogy nálunk nem lesz vele gond.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.01.04. 21:18
Szerző: Kobor
Ha feltettem volna valami Android-os alkalmazást, akkor gondolom az mind a 2.0.6, mind a az újabbakon lassítást okozott volna, nem? Mint mondtam nem tettem fel ilyet.

Addig is marad a 2.0.6, ha a gyártó nem árulja el, hogy mi változott a 2.0.7-ben, másra nem tudom most gondolni.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.01.05. 08:34
Szerző: Kobor
Kodi-ból a 17.6 van fent, ez a legújabb, gondolom ezt illik használni belőle az esetleges korábbi verziók hibái miatt.

Ti is ezzel használjátok? Bár gondolom nem számít, mert a Media Center játszik le.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.01.05. 17:16
Szerző: Beast
Kobor írta:... Bár gondolom nem számít, mert a Media Center játszik le.

Ha a Media Center játszik le, akkor nem számít. KODI-t nem használjuk alapvetően, a Media Center-rel próbáltam a Transformers-t, amit mutattál, és semmi gond nem volt vele, de még soha semmilyen mással sem.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.01.05. 20:50
Szerző: Kobor
Ha jól tudom, akkor a Q10 és a Q30, azok mind a ketten 100 Megás hálókártyával rendelkeznek?
Hardware szempontjából melyik az erősebb?

Arra van lehetőség, hogy teszt vagy használt készüléket kipróbáljak, amin 2.1.0 van?
Esetleg hagynék ott érte pénzt, amíg elhozom?
Gondolom olyat nem lehet kérni, hogy eljössz és itt megnézed mi ez a mizéria.

Gondolkozom, mit tehetnék.

Re: Újabb FW-eken (2.0.7+) akadozik a 4K lejátszás

HozzászólásElküldve: 2019.01.06. 12:07
Szerző: Beast
Kobor írta:Ha jól tudom, akkor a Q10 és a Q30, azok mind a ketten 100 Megás hálókártyával rendelkeznek?...

Nem jól tudod (kattints fent a menüben az adott modellre, majd a termékoldalon a specifikációk gombra). A Pro modellek gigabites ethernetet használnak, és a processzor sem ugyan az, ezért lehet Blu-ray menüket lejátszani a Q10 Pro-n, és nem lehet a Q30-on. Nem akadozik a Q30-on sem gyakorlatilag egyetlen film sem. Bár elméletileg létezhet 128 Mbites bitsebességű, de még sosem láttam ilyet, tehát nem lehet, hogy Nálad csak ilyenek vannak, főleg, hogy azt írtad, SSD-ről is akad.
Korábban írtam, hogy add be bevizsgálásra hozzánk a lejátszót, vagy csak hozd be és nézd meg, nálunk mit csinál. Nem gondolom, hogy arra érdemes lenne költened, hogy kiszálljunk Hozzád, és nem lehet az sem a megoldás, hogy a Q30-on rossz csak, a Q10 Pro-n nem. Senki mást nem látsz itt a fórumon (se), akinek a Q30-on akadozó lejátszással lenne gondja.