Váratlan factory reset

Olyan kérdéseket várunk ide, amelyek vélhetőleg csak a Q10 Pro-val függnek össze, annak valamilyen hardveres tulajdonsága vagy egyedi firmware-e miatt.
  • Szerző
  • Üzenet
Offline

drPrey

  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: 2018.03.09. 11:01

Váratlan factory reset

Hozzászólás2019.01.03. 15:00

Sziasztok,

egy elég bosszantó problémával állok szemben már egy jó ideje, a gép hajlamos látszólag csak úgy magától factory resetet csinálni. Időközben volt már több firmware frissítés is, most a 2.1.0-án van, amit a hivatalos leírás szerint, teljesen nulláról telepítettem, de így is megtörtént a baj tegnap. Nagyon ritkán jön elő (sok hét vagy már volt hogy pár hónap eltelt két ilyen alkalom között), viszont így is elég kellemetlen mindent újra beállítani rajta. Olvastam már külföldi fórumokban, hogy másoknál is előfordul ez a hiba, de sajnos még megoldást nem találtam rá. Most már komolyan kezdem azt hinni, hogy hardveres hiba is lehet és mivel közeledik a garanciális idő lejárata, szeretnék tanácsokat kérni a megoldás ügyében.
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1413
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: Váratlan factory reset

Hozzászólás2019.01.04. 09:55

A HiMedia esetében még nem láttam ilyet. Más eszközöknél már igen, pl. áramingadozás, vagy gyors áramszünetek után. Lehetséges, hogy van felétek ilyen? Esetleg egy szünetmentes táppal ki tudod próbálni? Vagy azt meg tudod nézni, hogy mi van, ha használaton kívül ki van húzva a tápcsatlakozó? Gondolom nem működés közben történnek az esetek, mert akkor lefagyásról vagy újraindulásról is írnál.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

drPrey

  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: 2018.03.09. 11:01

Re: Váratlan factory reset

Hozzászólás2019.01.08. 10:12

Beast írta:A HiMedia esetében még nem láttam ilyet. Más eszközöknél már igen, pl. áramingadozás, vagy gyors áramszünetek után. Lehetséges, hogy van felétek ilyen? Esetleg egy szünetmentes táppal ki tudod próbálni? Vagy azt meg tudod nézni, hogy mi van, ha használaton kívül ki van húzva a tápcsatlakozó? Gondolom nem működés közben történnek az esetek, mert akkor lefagyásról vagy újraindulásról is írnál.


Egy áramingadozás ellen védő elosztóba van dugva, tehát ha vannak is ilyenek, elvileg ki kéne védje. Szünetmentes tápot sajnos nem tudok kipróbálni.
Tényleg nem működés közben történnek, hanem csak amikor újra használnám, akkor veszem észre.
Mivel ez a probléma nagyon ritkán jön elő (de azért bőven többször mint elfogadható), így nehéz lenne tesztelni az ilyesmit és hát elég kényelmetlen lenne állandóan kihúzni, bedugni. Arról nem beszélve, hogy a torrent letöltések mennek a háttérben kb. állandóan.
Illetve ha áramszünet lenne a házban ilyenkor, tudnék róla, mert itt-ott be kéne állítani újra órákat, stb.
Köszönöm azért a tanácsokat, de hátha lesz más, aki esetleg szintén találkozott ilyesmivel már és van bevált módszere.

Vissza: Q10 Pro specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron
.