ISO lejátszási gondok

Olyan kérdéseket várunk ide, amelyek vélhetőleg csak a Q10 Pro-val függnek össze, annak valamilyen hardveres tulajdonsága vagy egyedi firmware-e miatt.
  • Szerző
  • Üzenet
Offline

Levente

  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: 2018.11.03. 10:51

ISO lejátszási gondok

Hozzászólás2019.03.20. 20:48

Üdv Mindenkinek!

Tegnap szembesültem egy problémával, ami eddig nem volt. 2160p-s ISO fájlok lejátszásával eddig semmi gondom nem volt, a netes 4k-s kábel és a Himedia tette a dolgát. Bohemian Rhapsody (61 GB), Mortal Engines (80GB) tökéletesen fut. De a frissen letöltött Aquaman (83 GB) sajnos szaggatja a hangot... A felsorolt filmek mind TrueHD hangsávot tartalmaznak. Mi lehet a probléma? Ez már az a méret, amivel nem boldogul a "gép"?
Köszönöm a választ, a tanácsokat előre is!

Levente
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1219
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: ISO lejátszási gondok

Hozzászólás2019.03.20. 23:24

Levente írta:...Ez már az a méret, amivel nem boldogul a "gép"?

Méret lényegtelen, a bitsebesség a fontos. De mivel a 4K Blu-ray szabvány max. 128 Mbit/s sebességét (annak több, mint kétszeresét is) simán feldolgozza a processzor, így egy eredeti, hibátlan 4K Blu-ray másolattal nem lehet gond. Hacsak nem a hálózatoddal van valami (ha onnan játszol le), vagy az ISO-t csinálták hibásan. Egyébként hol szaggat a hang? HDMI erősítőre küldöd, és az akadozik? Atmos van a TrueHD-ban? Vagy lekevered sztereó analógra, és a lejátszó hangkimenete akadozik? Ugye a legutóbbi 1–2 firmware valamelyike van telepítve?
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

Levente

  • Hozzászólások: 2
  • Csatlakozott: 2018.11.03. 10:51

Re: ISO lejátszási gondok

Hozzászólás2019.03.21. 20:22

Kedves Beast!

Erősítőre küldöm (Marantz SR6008) 2.0 HDMI kábellel. Szaggatva játssza a hangot, mintha adatátviteli gondja lenne...
A firmware online nem frissül, azt mondja, "It is the latest version!". (2.0.9.)
Az erősítő kezeli az Atmost (sima TrueHD-nak látja, játszotta eddig minden filmnél korrekten). Belső HDD-ről megy a film, oda van felmásolva az ISO. Eddig ez az egyetlen ISO, amelyikkel ezt csinálja. Letöltöttem az 1080p-s ISO-t ugyanezzel a hanggal, semmi gond vele. Csak a 2160p-s akadozik. A többi említett filmet pedig 2160p-s verzióban, Atmosos hanggal gond nélkül viszi.
Hogy deríthetem ki, hogy az ISO a hibás?
A saját Media Player és a KODI is ugyanúgy szaggatja.

"DISC INFO:

Disc Title: Aquaman.2018.IMAX.2160p.BluRay.HEVC.TrueHD.7.1.Atmos-BHD
Disc Size: 89,152,553,898 bytes
Protection: AACS2
Extras: Ultra HD, BD-Java
BDInfo: 0.7.5.3 (compatible layout created by DVDFab 11.0.1.9)

PLAYLIST REPORT:

Name: 00089.MPLS
Length: 2:23:19.382 (h:m:s.ms)
Size: 88,117,733,376 bytes
Total Bitrate: 81.98 Mbps"
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1219
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: ISO lejátszási gondok

Hozzászólás2019.03.22. 10:21

Levente írta:...A firmware online nem frissül, azt mondja, "It is the latest version!". (2.0.9.)...

De ugye látod ITT, hogy nem az a legfrissebb? Egyébként nekem online is megtalálja a 2.1.1-et. Egyébként azt gondolom, hogy nem a firmware-en múlik, viszont azért kipróbálhatnád. Erősítőhöz nincs firmware-frissítés? Másik HDMI-kábellel ki tudod próbálni (mondjuk, amit kaptál a lejátszó mellé, azzal)?
Megnézem ezt a fájlt én is, ha megtalálom. Egy 83 GB-osat már találtam, gyanítom a hang abban is ugyanaz, azt nem tudják módosítani.
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline
Avatar

Beast

  • Hozzászólások: 1219
  • Csatlakozott: 2016.06.10. 09:18

Re: ISO lejátszási gondok

Hozzászólás2019.03.22. 18:29

Megnéztem a 83 GB-os változat (Aquaman 2160p UHD Bluray) Atmos hangsávját egy Denon AVR-X4500H-n, HiMedia firmware v2.1.1. Semmi gond vele, hibátlan. Azt gondolom, a Te fájlodban sem lehet más a hang, miért adtak volna ki kétféle angol Atmos hangsávot. Akkor viszont vagy a Te fájloddal, vagy a Te erősítőddel van valami, mert szólnia kell minden 4K Blu-ray szabványnak megfelelő ISO fájlnak, vagy érintetlen másolatnak (mappaszerkezetnek).
HiMedia.hu adminisztrátor
Offline

István 66

  • Hozzászólások: 3
  • Csatlakozott: 2019.02.18. 17:38

Re: ISO lejátszási gondok

Hozzászólás2019.05.02. 19:05

Üdv Remélem jó helyre írok. Himedia q30 al hogy lehet lejátszani Bd25 ISO MVC filmet hogy 3D legyen ? Optoma HD29 darbee projektorhoz van kötve.HDMI 1.4 kábellel Az egymás alat és az egymás mellet 3d azt viszi isoba 3d a mvc csak 2
d ben jön.Mit kell állítanom hogy működjön?Köszi előre is a segítséget.

Vissza: Q10 Pro specifikus kérdések

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron
.