Oldal: 1 / 1

Q10 Pro és számítógép összekötése

HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 19:14
Szerző: rozsomak01
Szeretnék segítséget kérni, hogy Lan kábelen kívül van e rá másik mód ,hogy összekössem a számítógépemmel PL
USB 3.0 kábellal vagy sata kábellal elég lajikus vagyok hozzá. Sajnok a kodin keresztül már nem tudom összehangolni sem smb sem nas on ezért kérdezem ,hogy van e más mód rá hogy lássam a Q10 pron keresztül a háttértáraimat és le is tudjam a kodival játszani a rajta lévő filmeket.
Mindenképpen kell bele belső vinyót vennem vagy anélkül is lehetséges? Előre is köszönöm a segítséget.

Re: Q10 Pro és számítógép összekötése

HozzászólásElküldve: 2018.04.08. 15:12
Szerző: Beast
rozsomak01 írta:Szeretnék segítséget kérni, hogy Lan kábelen kívül van e rá másik mód ,hogy összekössem a számítógépemmel...

Azt hiszem, valami hasonlót már kérdeztél ITT, ne posztolj két helyen ugyan arról! Bár ha jól értem, nincs is még lemez a készülékben, és mivel van NAS és számítógép is, inkább onnan érdemes lejátszani.
Kifejtenéd, mit jelent az, hogy „a kodin keresztül már nem tudom összehangolni sem smb sem nas ”? Az SMB egy hálózati protokoll, a NAS pedig egy számítógép. Windows-os számítógéphez a KODI-ban lévő SMB-böngészőn, NAS-hoz a linuxos NFS-protokollon keresztül érdemes csatlakozni. Mindkettőt tudja a KODI. De erről a KODI topikjában beszélgessünk!

Re: Q10 Pro és számítógép összekötése

HozzászólásElküldve: 2021.01.27. 20:45
Szerző: Fitiboy
Sziasztok!

Hogyan tudom megoldani hogy a PC lássa a Himedia Q10 Pro belső lemezét? (A pc látja a himedia megosztott tartalmait a belső lemez kivételével) Az összeköttetés lan kábellel van kivitelezve Asus N18U routeren keresztül)

Re: Q10 Pro és számítógép összekötése

HozzászólásElküldve: 2021.01.28. 09:14
Szerző: Beast
Fitiboy írta:...A pc látja a himedia megosztott tartalmait a belső lemez kivételével...

Ez mit jelent, ha egyszer nem látszik a belső HDD a hálózaton? Az USB-s meghajtókat látja a PC, de a HDD-t nem? Ez szerintem nem lehet. Vagy a HiMedia DLNA-szerverét látja, tehát csak a médiafájlokat, nem tudod felcsatlakoztatni a mondjuk D: meghajtóként a HiMedia-hoz kapcsolt USB-s meghajtót. EZT olvastad?

Re: Q10 Pro és számítógép összekötése

HozzászólásElküldve: 2021.01.29. 11:19
Szerző: Fitiboy
Szia, pontosítanék. Az android share könyvtárát látja. Ahogyan írtad pont azt szeretném hogy valamilyen meghajtóként feltudjam csatlakoztatni a belső winyót. Kipróbáltam a primitive FTPd-t, de így sem működik (vagy én bénázom).

Re: Q10 Pro és számítógép összekötése

HozzászólásElküldve: 2021.01.29. 17:02
Szerző: Beast
Fitiboy írta:...Kipróbáltam a primitive FTPd-t, de így sem működik (vagy én bénázom).

Előző posztomban linkeltem az SMB-szerverről a leírást. Az alapján Windows-ban a hálózati helyeknél fel tudod venni a belső lemezt is. Nem kell hozzá külön appot telepíteni, bár lehet persze FTP-szervert vagy másik SMB-szervert is akár.

Re: Q10 Pro és számítógép összekötése

HozzászólásElküldve: 2021.02.05. 22:01
Szerző: Fitiboy
Köszi, végül firmware frissítés után gond nélkül sikerült.